"Har aldrig förstått dåligt självförtroende"

Bara en trepoängare så här långt men Leif Strömberg vill inte prata om dåligt självförtroende. "Det där är en tillflyktsort", säger han.

17 oktober 2018 08:00

Tio poäng på tio omgångar och en elfteplats. Det har inte varit någon övertygande start från Vita Hästens sida.

Nu kliver laget in i en tuff matchperiod.

Onsdag: Serieledande Modo.

Fredag: Tabelltrean Oskarshamn.

En pressad och stressad Leif Strömberg inför de kommande hemmamatcherna?

Inte särskilt.

LÄS MER: "Klart att det är jobbigt. Klart att det börjar funderas och tvivla"

Och på frågan om han ser tendenser på hängande spelarskallar med ett sargat självförtroende är "Strumpan" bestämd.

– Det upplever jag inte. Självförtroende är en av de största tillflyktsorterna man kan ta till. Jag känner inte att någon ska ha dåligt självförtroende här.

Menar du att det är en dålig ursäkt?

– Jag tycker personligen att det är en av de vanligaste tillflyktsorterna. Det handlar mer om att titta sig själv i spegeln. Vad kan vi göra tillsammans? Sedan kör man. Det är ett större perspektiv än så. Ibland kan man tro att vi jobbar dygnet runt vilket vi gör. Ibland kan man tro att vi inte gör någonting alls från sidan men det gör vi. Vi jobbar på hela tiden. Det är "up´s and downs" men dåligt självförtroende har jag aldrig förstått, svarar Hästen-tränaren.

Får du mothugg när du pratar om det här?

– Jag säger vad jag tycker. Att det är en tillflyktsort. Jag är galen i att vinna. Jag älskar att vinna. Spelar man som vi gjorde i fredags mot Karlskoga vet jag att vi kommer vinna matcher över tid. Resultatet får inte styra din tanke. Jag kan inte förstå varför vi ska tappa självförtroendet på en och en halv dag när vi hanterar både press, motståndare, motståndararena och allting.

– Däremot kanske vi måste respektera motståndarna mer på hemmais. Det gäller att respektera situationen och utmaningen på samma sätt. Det duger inte att spela självförtroendekortet. Resultaten är grundläggande på den här nivån. Det är klart man är fucked up när man åker ifrån Karlskoga när man tycker man ska ha tre poäng men det styr inte min tanke. Skulle jag låta det göra det är man illa ute.

Modo har gått fint och kan stoltsera med åtta segrar på nio matcher. Det skiljer 13 poäng mellan serieledarna och Hästen inför nedsläpp.

Leif Strömberg saknar långtidsskadade August Gunnarsson.

– Erik Borg kommer in i startuppställningen. Antagligen kommer Erik Flood spela, berättar Strömberg.

Kastar du om något?

– Jag ska sova på det. Vi får se.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung