Två målglada lag gör upp i den första omgången av playoff-spelet som i slutändan kan ge en plats i allsvenskan.

Ologiskt då att de två första mötena mellan Jönköpings IBK Ungdom och Åby Oilers varit riktigt målsnåla tillställningar. Även match två fick gå till förlängning och inte heller där avgjordes det.

Först efter straffar kunde hemmalaget fira via 3–2.

Artikelbild

– Det var en jobbig match att spela, mycket lägen. Synd att vi inte får ut mer av vårt spel, sa Fredrik Nordström efter att laget samlat sig en stund i omklädningsrummet.

Åby Oilers målvakt var, precis som i första mötet i lördags, väldigt bra. Den gången fick han fira en seger också, men nu slutade det tvärtom och är kvitterat till 1–1 i matcher.

Någon aning om varför ni inte får till ert spel?

– Vi skapar rätt mycket lägen, men måste tro mer på oss själva. Vi får jobba på i veckan. Vi får deppa ikväll, sedan ska det bli roligt på lördag.

Artikelbild

När lagen fick fem straffar vardera var det bara en av de tio som gick i mål. Därför blev Joel Nyström kvällens hjälte när han var enda att lyckas för hemmalaget.

Joakim Marcus sista straff för Åby, där han var tvungen att göra mål, satt i ribban ...

Artikelbild

Så nära var det.

Och på straffen innan hamnade Fredrik Nordström rejält i centrum när han kastade sig ut och stoppade Gustav Johansson. Utanför området tyckte hemmaspelarna, men inte domare och Nordström som firade och visade tydligt vad han tyckte om sin räddning.

Artikelbild

– Man får slänga sig ut om man har en punkt av kroppen innanför området. Jag tycker jag hade det. Att jag firade var mer riktat mot våra egna spelare och inte mot dem. Jag är ingen som tycker man ska hålla på så mot motståndare, och domaren sa att det var okej också, sa Nordström.

Åby Oilers kom till Jönköpings Idrottshus med möjligheten att avgöra. Det såg också länge ut att bli så när Jimmy Bagge gav laget en stabil ledning med två mål.

Artikelbild

| Målsugen. Joakim Marcus vill sätta sina lägen i avgörande matchen mot Jönköping.

Men Jönköping kom tillbaka från 0–2 och fixade förlängning och senare avgörandet.

– Det är små marginaler. Hade sista straffen gått in istället för i ribban kunde det gått annorlunda. Men vi får avgöra på lördag istället. Det är jämna matcher, och oväntat lite mål. Men det skapas ändå chanser, sa Jimmy Bagge om att laget får ladda om till en avgörande i Åby Arena på lördag.

Artikelbild

Tränaren Magnus Bagge var också samlad efter slutsignalen.

– Det är målen som fattas. Två mål på tre perioder är för lite, men vi får inte till det.

Artikelbild

Fem mål totalt på två matcher är inte likt er.

– Nej, det är ju inte det. På lördag får våra målskyttar kliva fram.