Hästenbackens säsong kan redan vara över

Morgan Hassel är bedrövad efter den tunga handledsskadan. – Den tyngsta perioden i mitt liv, säger han.

17 september 2015 14:52

Det var på onsdagsträningen som olyckan var framme. Morgan Hassel dundrade in i sargen och bröt handleden allvarligt. Det blev direkt färd till Linköping och akut operation under natten till torsdag.

– Jag antar att jag tog emot mig illa med vänsterhanden, säger Hassel när NT-sporten pratar med honom på torsdagseftermiddagen.

Då är han besviken och bedrövad. Det var inte så här säsongen skulle bli direkt.

– Vi körde en övning och jag krokade i någon på isen och åkte in i sargen med hög fart. Det var en ren olyckshändelse. Det här är den tyngsta perioden i mitt liv, suckar Hassel när han precis kommit hem från sjukhuset.

– Jag fick vänta på besked om operationen hade gått bra och det hade den gjort så då fick jag åka hem. Det gör ont, men nu går jag på ganska starka tabletter, säger han.

Brottet i handleden var kraftigt på flera mindre ben. Därför är det en lång väg tillbaka. Först väntar tre månader i gips. Därefter en längre rehabtid innan han kan vara helt återställd.

– Handspecialisten jag träffade jämförde med en bilolycka, sådan kraft var det. Efter tre månader får man börja jobba på det beroende på hur det har läkt. Det låter som att det kommer ta lång tid, det är ganska allvarligt. Det ska mycket till om jag ska spela något mer den här säsongen, suckar Hassel.

För Vita Hästen är det naturligtvis ett tungt avbräck.

– Det är tråkigt, han har varit duktig i början på säsongen, säger sportchefen Niklas Czarnecki i väntan på att bussen ska gå mot Stockholm där Vita Hästen möter AIK på Hovet ikväll.

Kommer ni titta efter en ersättare?

– Klart vi måste täcka det även om inget är klart idag eller lär vara det om två dagar heller, svarar Czarnecki.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson