Han vill vara nya backklippan

Städgumman har hattat klart. Lars Krogh Gerson, 28, vill vara försvarsklippan som IFK Norrköping ska luta sig emot.

22 januari 2019 07:00

Andreas Johansson, Jón Gudni Fjóluson och Linus Wahlqvist.

Det är inga halvdana defensiva pjäser som tackat för sig och dragit vidare i karriären.

Lars Krogh Gerson hämtades in redan förra vintern med baktanken att han skulle slussas in som mittback och täppa igen hålet efter Andreas Johansson.

Gerson är inställd på att det är där, centralt i "Pekings" backlinje, som han kommer husera.

– Jag tränade mest som mittback förra året med men sen hände det grejor som man inte kan förutse. Jag är alltid redo att steppa in. Att göra det Jens vill, säger Krogh Gerson som tillhör åldermännen i IFK-truppen med sina 28 år.

Det är en spelartyp som i alla avseenden lever upp till epitetet "lagspelare".

Oavsett position – Lars Krogh Gerson kliver in med 100-procentig inställning.

Nu ska det inte emellertid inte behöva vikareras på olika platser.

– Jag är nöjd med fjolåret. Jag visste att Jón (Gudni Fjóluson) kunde bli såld och ville försöka ta en fast plats från sommaren. Det blev så. Det var kul att vara med i toppen även om det inte räckte hela vägen, fortsätter Krogh Gerson.

Femte säsongen i IFK Norrköping står för dörren för den luxemburgske landslagsmannen.

Den kan bli något extra.

Christoffer Nymans återkomst och lånet av West Ham-spelaren Sead Haksabanovic är en skaplig start på säsongen.

– De ser fräscha ut. Jag har bäst koll på "Totte" men båda verkar vara spelare som jobbar hårt. De har egenskaperna och mentaliteten som vi behöver. Nu rustar vi upp för att vara med i toppen ännu ett år. Jag tycker vi har haft bra lag alla mina år som jag har varit här. 2014 med fast vi höll på att åka ur. Det var ju i stort sett samma lag som vann guld 2015, konstaterar Krogh Gerson.

Känns ni i fas?

– Idag (måndag) åkte vi på en del smällar men vi har sprungit lite med Marcus Falk Olander som kommit in med bra energi. Han har kört rätt tufft med oss, men det är bra. Det är många unga som är på väg uppåt som bidrar med energi. Vi har en bra blandning av spelare, anser IFK-backen.

Jens Gustafsson väljer ordet "dynamisk" för att beskriva sin trupp.

– Det är svårt att jämföra trupper men vi har typer som är beredda att arbeta för att bli ännu bättre, det gäller att vi tar tillvara de råämnena. Mest spännande med dagens IFK är den enorma löpkapacitet vi besitter. Alla har en bra plattform för att bli löpstarka. Det är enormt viktigt för att bemöta den fotboll som spelas idag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung

Ämnen du kan följa