Han laddar för SM – i ny sport

Ett trasigt korsband stoppade fotbollskarriären. Nu är Andreas Tinglöf klar för SM – i en ny sport.

12 juni 2019 09:00

28-åringen laddar för fullt för SM-veckan i Malmö, där han finns med i footgolf där det handlar om att sparka en fotboll från utslagsplats till hål med så få tillslag som möjligt.

Fotbollens svar på vanlig golf – med betydligt större boll och utan klubba.

– Det är första gången jag är med i en riktig tävling, lika bra att ta SM på en gång, säger Andreas Tinglöf och skrattar.

1–2 juli är det dags på Sofiedals GK i Malmö. Andreas är en av i nuläget 20 deltagande herrar.

– Den banan har jag aldrig spelat på tidigare, men vi har en inspelningsdag den 30 juni. Jag vet inte mycket om övriga deltagare, men vem som helst kan ha en bra eller dålig dag. Utan att säga för mycket hoppas jag på topp tio så man slipper kvala till nästa års SM, säger Andreas.

Han har spelat vanlig fotboll i åtskilliga år, mestadels i Kuddby IF, men tvingades ge upp den karriären förra året.

– Korsbandet gick av, då får man försöka hitta nåt nytt. Footgolf har funkat fint. Jag har spelat lite även tidigare, först när det fanns en bana i Lindö och nu på Bråvikens GK, men har mest varit att man lattjat. Nu är det första året jag kör ordentligt. Det är riktigt kul.

Han tar varje tillfälle för att träna på att skjuta bollen så nära ett visst ställe som möjligt. Inte minst i samband med 90-årsjubilerande Kuddbys träningar, där han är assisterande tränare i herrlaget i sexan.

– Jag passar på när jag samlar ihop bollar på träningarna, siktar in mig och försöker pricka lite olika grejer med bollen, berättar Andreas.

Kuddby leder division 6 östra. Återstår att se om lagets assisterande tränare är lika framgångsrik i sin SM-debut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander