Adrian Pettersson, 18 år, är en ÅFF-spelare som vuxit upp i Åtvidaberg och som bor kvar i Åtvidaberg. Nu är han etablerad som spelare i A-lagets startelva.

– Jag bor gärna kvar hemma så länge som möjligt, säger han inför lördagens match hemma på Kopparvallen mot Mjällby i söderettan.

Adrian Pettersson, född 2000, har spelat både innebandy och bandy som ung. Men det var fotboll som gällde främst, i fotspåren på pappa Fredrik som spelade i både ÅFF, Grebo och Björsäter.

Artikelbild

| Adrian Pettersson längtar efter första segern i söderettan för Åtvidabergs FF. "Vi skulle haft någon vinst redan, men har inte haft flytet", säger backen inför lördagens match mot Mjällby.

– Det gick bäst i fotboll, förklarar sonen sitt val.

2015 gjorde Adrian sin första landskamp, borta mot Norge. Ett 20-tal ungdomslandskamper har det blivit för den långe mittbacken.

– Det är landskamper i Visby i sommar igen. Men jag vet inte om jag kommer med. Truppen tas ut några veckor före, säger Adrian.

Anbud har funnits, bland annat från utländska klubbar. Förra sommaren var det lite aktuellt med flytt.

Artikelbild

| En egen produkt hemifrån Åtvidaberg är 18-årige Adrian Pettersson.

– Det är inget jag vill prata om, och jag har inte pratat med min rådgivare på ett tag. Men jag har kontrakt med ÅFF och jag vill gå klart skolan, säger Adrian som går andra ring på fotbollsgymnasiet.

Vad har du för mål med fotbollen?

– Proffs, som de flesta.

Adrian Pettersson, som A-lagsdebuterade mot AFC United i superettan 2016, har startat alla fyra matcher i söderettan i år. Två oavgjorda och två förluster har det blivit för ÅFF.

– Vi skulle haft någon vinst, vi har inte riktigt haft flytet, säger han.

Vad behöver laget bli bättre på?

– Vi måste bli bättre i offensiven, och få bort småslarv i defensiven.

Vad behöver du bli bättre på?

– Jag försöker variera mitt spel och spela mognare. Jag tycker att jag vet mer vad jag ska göra. Jag behöver bli bättre på att bli mer positiv till mig själv. Inte bli så arg.

Mjällby ligger tvåa i tabellen med tre segrar och en oavgjord. Blekingeklassikern är mer på väg tillbaka till eliten än vad Åtvid är, Åtvid som mest försöker bromsa upp sitt fall från i fjol.

– Det är en tuff match mot ett topptippat lag. De kommer att pressa oss och då gäller att spela förbi deras mittfält. Det gäller att vi är hundra procent påkopplade.

Vad är speciellt med ÅFF?

– Det är familjärt här, trevligt. Alla känner alla.

Hur ser du på publikintresset, 880 och 845 personer på era hemmamatcher hittills i år?

– Jag trodde att det skulle komma fler, men jämfört med många andra lag har vi ändå mycket folk. Det beror på lite om vi vinner, folk är lite medgångssupportrar, säger Adrian Pettersson.

Matchen mellan ÅFF och Mjällby sänds direkt på Corren.se, VT.se och Klackspark.com med start kl 16.