"Hade inte varit bra för innebandyn"

Konflikten var kanske nödvändig. Men en utbrytarliga hade varit förödande för svensk innebandy, säger flera landslagsspelare.

Det hade inte varit roligt att spela i en serie med hälften SSL-lag och hälften allsvenska lag, säger Kais Moras Anna Wijk.

20 september 2019 05:41

I februari hade 18 av 28 lag anmält sig för den tänkta utbrytarligan Premier Floorball League (PFL) med tanken att välja bort spel i superligan (SSL) den här säsongen. Den upptrappade konflikten om tv- och sponsorrättigheter för SSL fick till slut en temporär lösning, och planerna om PFL lades på is åtminstone över den här säsongen.

Från spelarhåll dras det en lättnadens suck över att det inte blir två separata ligor.

"Konstig stämning"

Det blev en ganska konstig stämning runt hela ligan kring hur det skulle vara, om det skulle bli en utbrytarliga och vad det skulle innebära för klubbarna där, och om vi som var med i landslaget skulle få vara med i ligan och samtidigt spela i landslaget. Det var skönt att det löste sig, säger Dalens målvakt Måns Parsjö Tegnér.

En annan landslagsstjärna, Anna Wijk, är också glad att alla de bästa lagen är kvar i SSL. Alternativet hade inte varit bra, säger hon.

Förstår konflikten

Det snackades om att det skulle bli två olika serier och att det skulle fyllas på med lag underifrån. Om vi nu ibland klagar på att det är för dåligt motstånd i SSL så hade det inte varit roligt att spela i en serie med hälften SSL-lag och hälften allsvenska lag. Det hade blivit stora resultat och jag tror inte att det hade varit bra för innebandyn, säger Kais Mora-centern.

Täbys landslagsback Moa Tschöp tror inte heller att en utbrytarliga hade varit bra, men förstår samtidigt att konflikten drevs så långt.

Det hade inte varit optimalt, så det är bra att det har blivit en lösning även om den är kortsiktig. Samtidigt behövs det ibland drastiska saker för att nya saker ska komma fram. Någonting måste göras för att innebandyn ska utvecklas ännu mer, säger Moa Tschöp.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lasse Mannheimer/TT