Guts tappade trots den fina starten

Nej, det vill sig inte riktigt för nykomlingen Guts i Hockeytvåan.

Victor Lindmans mål räckte inte till poäng för Guts.

Victor Lindmans mål räckte inte till poäng för Guts.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-10-13 19:51

På söndagen åkte Finspångslaget på sin fjärde förlust på de fem inledande omgångarna.

Trots tidigt 2–0 höll det inte hela vägen. Mittenperioden blev Guts fall hemma mot Osby. Här förvandlades 3–2-ledning efter första perioden till underläge med 3–5 inför sista.

– Vi började slarva och satte varandra i taskiga situationer. Osby spelade efter sin förmåga och kämpade stenhårt. Våra misstag blev för dyrköpta. Förra säsongen gick det att slarva men sen ändå hämta upp det. I den här serien kan man inte bjuda på tre mål, då vinner man inga matcher, sa Guts tränare Björn Olsson.

Gästerna satte kvitteringen sju minuter in i andra perioden och drygt två minuter senare kom även ledningsmålet. När sen Guts Jesper Olsen drog på sig en femminuters-utvisning, och matchstraff för olämpligt uppträdande blev det jobbigt för hemmalaget. Under de fem minuterna med en man mindre kom 5–3-målet.

I slutperioden fick Guts flera möjligheter i power play, bland annat under de avslutande två minuterna. Osby höll dock undan till 3–5 (3–2, 0–3, 0–0) inför 78 åskådare.  

– Pucken studsade på mållinjen ett par gånger, men jag måste säga att det var rätt lag som vann. Osby krigade lite hårdare än vad vi gjorde, sa Björn.

Han efterlyste enklare val på isen i kommande matcher, för att få bort slarv och bjudningar.

– Vi ställer till det för oss själva, i vissa lägen kanske det är värt att slå en sarg ut. Vi pratar mycket om det där, men det kan behövas tid att växa in i det, sa han.

Mål, Guts: Dominik Michalica, Victor Lindman och Jesper Nilsson. Skott: 26–39.

Karta: Medley Arena Grosvad
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!