Guts missade chansen att ta sjätte raka

Guts har visat bra form. Men på söndagen kom ett bakslag. "Vi var inte där helt enkelt", sa assisterande tränaren Timmy Jakobsson.

Timmy Jakobsson kunde summera en tung kväll.

Timmy Jakobsson kunde summera en tung kväll.

Foto: Johny Daagh

Ishockey2019-11-17 20:01

1–6 hemma mot Värnamo var inte vad laget hade hoppats på efter ett starkt lyft i division 2 på slutet. Nykomlingen har radat upp segrar men fick ett riktigt bakslag den här gången.

– En dålig dag på jobbet. Allt bra vi gjort sista fem matcherna var som bortblåst. Vi ville ha sjätte raka men så här är det ibland. Det är bara att glömma, träna bra och sedan ska vi slå Sävsjö på onsdag, sa Timmy Jakobsson efter förlusten i Klimatteknik Arena i Finspång.

Laget hamnade i underläge i första. 0–2 kom i andra men i slutet av perioden hade Guts en reducering inne – trodde man.

Men det dömdes tveksamt bort.

– Domaren var säker på att det var spark men den tog på en av deras killar. Det var tungt, det grinade oss i ansiktet lite. Vi trodde att vi skulle få med oss 1–2 in i pausen. Sedan fick vi jaga och jaga men istället gjorde de några snabba mål i sista perioden.

Värnamo kunde rycka undan i sista och Eric Asps reducering blev förgäves. Den betydde 1–5 i det läget men då var det mindre än fem minuter kvar att spela och ingen chans för Guts att gå ikapp.

– Det kändes så bra på uppladdningen, vi kändes fokuserade men sedan fick vi inte till det. Det kan vara så ibland. De fick energi av 0–1 och vi fick jaga ännu mer vid 0–2. Det var lite synd, vi var inne i ett bra stim annars, konstaterade Timmy Jakobsson efter förlusten.

Den första på länge för nykomlingen i hockeytvåan.

Karta: Klimatteknik hallen, grosvadsvägen 5
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!