Gustafsson: "Vi vill vara jättemodiga"

IFK har ett par små frågetecken inför Hammarby borta. "Vi har en stegrande känsla", säger managern Jens Gustafsson om lagets lyft.

27 maj 2019 07:00

Det är inget snack om att det är två formstarka lag som ska mötas på Tele2. Hammarby har hittat en ny vår den här våren och kommer till spel med fyra raka segrar och 0–0 senast mot Göteborg.

IFK har famlat i upptakten men verkar ha hittat rätt sedan man skiftade om till delvis 3–4–3, parallellt med ett par rotationer i laget. IFK har stärkts av två raka segrar och har inga andra planer än att förlänga den sviten i Stockholm.

– Vi har två väldigt bra prestationer bakom oss och en okej prestation mot Sundsvall, där framför allt resultatet var bra. Vi har en stegrande känsla i laget och känner att självförtroendet blir bättre och bättre. Vi känner också att fler och fler blir mer bekväma i hur vi spelar, säger Jens Gustafsson.

Om ni är mer "framtunga" nu innebär väl det en större risk bakåt också?

– Man strävar alltid efter en balans mellan försvar och anfall. Det finns olika sätt att agera men vi har valt den här vägen. Alla mår bättre när vi uppträder som vi har gjort de senaste matcherna. Det passar också vår truppsammansättning bättre. Vi vill vara jättemodiga i vårt tillvägagångssätt som ett offensivt lag.

IFK hade en sen söndagsträning på Östgötaporten, men det hade inte att göra med att man ville få in samma matchtid i kropparna.

– Nej, det var den tiden som fanns. Vi ville inte gå in och störa något, konstaterar Gustafsson.

Som direkt efter träningen valde att hålla en låg profil angående truppläget.

– Det finns ett par små frågetecken så jag väntar med truppen till i morgon (måndag). Det ser ändå okej ut.

Då är det desto fler klara negativa besked hos Hammarby. Forwarden Nikola Djurdjic är avstängd och bakåt saknas med stor sannolikhet både David Fällman och Mads Fenger på grund av skador.

Jens Gustafsson fokuserar hellre på sitt eget lag men är självklart förberedd på en Bajen-attack.

– De har ett liknande tillvägagångssätt som oss med många offensiva spelare, säger han.

Är Mujo Tankovic den givna nyckeln att försöka kontrollera?

– Det är klart att vi har koll på honom men Hammarby är bredare än så också.

Är det något särskilt att spela på Tele2?

– Det är alltid fin inramning där men vi brukar ha bra hjälp från vårt följe också, säger IFK-managern.

Hammarbys assisterande tränare Pablo Piñones-Arce är också förberedd på en match mellan två snarlika lag. Nyckeln blir att försöka bemästra bollinnehavet och bli det laget som styr matchen.

– Som alltid vill vi försöka ha så mycket boll som möjligt. Norrköping är starka med boll och lite svagare utan boll, säger han till Hammarby TV på klubbens hemsida.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh