Gustafsson – om matchkritiken

Dags för andra mötet. Nu mot det portugisiska SC Farense från andraligan. "Vi är här för att spela matcher, vi vet att vi tränar jättebra på hemmaplan", säger manager Jens Gustafsson.

5 februari 2019 20:00

Estadio Municipal de Albufeira, cirka tre mil från IFK Norrköpings exklusiva träningsanläggning, Amendoeira Golf Resort. Matchen spelas utan baklårsskadade Gudmundur Thorarinsson och Christoffer Nyman. Anfallaren avråddes från att fortsätta träna, och lindades med kylförband under passet. Allt för att inte riskera något på återvändaren som fått en smäll på insidan av knäet före matchen mot Mattersburg.

– Det är hyfsat okej men det tar lite tid, sa Nyman till Sporten på förmiddagen.

Det kan bli lite belastat på innermittfältet där det sedan tidigare blev klart att Simon Thern inte kommer ansluta till träningslägret. Resorna skulle inneburit två förlorade träningsdagar för mittfältaren som blev pappa förra veckan.

Jens Gustafsson var inte oroad över situationen, eller skadorna på Nyman och "Gudi".

– Det är två spelare som inte kommer vara spelbara, i övrigt kan alla vara med. Vi kommer gå runt på truppen i det avseendet.

Generellt är bilden att portugisisk fotboll är ganska passningsinriktad, men den är också ganska fysisk hård och teknisk. Vi får se, sa Jens.

Det var den skönaste träningsdagen på tisdagen, 16 grader i skuggan, vindstilla och en sol som värmde skönt över den kortsnaggade gräsplanen. Tränarna lät spelarna som var med mot Mattersburg köra lättare rehab, de andra tränade med normal belastning.

– Att få den typen av match som vi fick mot Mattersburg, på gräs, betyder jättemycket. Med den attityden som vi visade måndags finns det ingen panik inför säsongen.

Det finns följare som uttryckt att ni matchar för hårt?

– Vi är här för att få så många som möjligt i matchning, för att bredda truppen och konkurrensen. Det kommer vi ha nytta av när vi ska spela i cupen, allsvenskan och framförallt för att kunna prestera och kunna gå längre i europaspelet, sa Jens.

Konkurrensen verkar hård om platserna?

– Det jobbar vi för att det ska bli. Samtidigt är det lite tidigt att prata om konkurrensen. Vi jobbar för att höja oss. Tävlar så lite vi kan inom truppen för att istället göra det mot motståndarna.

Truppen mot Farense är i stort sätt de som inte spelade full tid mot Mattersburg.

– Det kan komma till några spelare som var med senast, vi får se vilka, sa Jens med tanke på belastningen.

Truppen: Isak Pettersson (mv), Oliver Stefansson, Lars Krogh Gerson, Alfons Sampsted, Ian Smith, Sebastian Detterman, Isak Bergmann Johannesson, Pontus Almqvist, Andreas Blomqvist, Alexander Jakobsen, Simon Skrabb.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle