Gustafsson är hans drömval

Nästa tränare i Helsingborgs IF? Jens Gustafsson – om nyckelspelaren Markus Holgersson får välja. "Det är den personligheten vi behöver", säger backen till Sportbladet.

31 augusti 2019 15:29

Helsingborg skakade av sig 0–5-smällen på Östgötaporten och utspelningen i matchen mot IFK Norrköping.

Utan en avstängd Andreas Granqvist lyckades Helsingborg säkra tre blytunga poäng hemma mot Östersund och det var lika mycket lättnad som glädje på Olympia.

Efter matchen meddelade Markus Holgersson vem han helst ser tar över huvudansvaret i Helsingborg som haft det minst sagt rörigt på tränarpositionen.

P-O Ljung fick kicken i somras. Henrik Larsson som var med om att åka ur med HIF gjorde högst oväntad comeback – bara för att hoppa av.

Alexander Tengryud har tagit över tillfället men på sikt ser helst Holgersson att Jens Gustafsson blir mannen som leder Helsingborg.

– En tränare som kan sätta en röd tråd genom hela klubben så vi har en brygga mellan ungdomssektionen och där vi (a-laget) är. Så att man hela tiden får energi av varandra, säger Holgersson till Sportbladet.

Jens Gustafsson, från Helsingborg, tog över "Peking" efter att Janne Andersson blev ny förbundskapten i maj 2016.

IFK och 41-åringen skrev ett nytt kontrakt i september 2018.

Det avtalet sträcker sig tre år framåt.

På frågan vad Holgersson gillar med IFK-managern svarar HIF-försvararen:

– Att man är verbal och jobbar med spelarna. Det ska inte vara en linje som gäller hela tiden utan man får hjälpas åt. Det blir det här i HIF med många spelare som har stor erfarenhet. Vi vill ju vara med och vara delaktiga.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!