Guide, fotbolls-VM: Norge–England

26 juni 2019 11:44

Vad: VM-match, Norge–England, kvartsfinal.

Var: Stade Océane, Le Havre.

När: Torsdag 27 juni, 21.00.

Tv/radio: TV4/C More Fotboll och Radiosporten i P4.

Förutsättningar: Norge, världsmästarna från 1995, har klarat sig överraskande bra utan superstjärnan Ada Hegerberg och är nu alltså framme i kvartsfinal. Nu har vårt västra grannland chans till revansch mot England, som skickade ut norskorna i VM-åttondelsfinalen 2015. Frågan är dock om det inte kommer krävas en insats som är snäppet vassare än den i straffsegern mot Australien i åttondelsfinalen för att rå på "Lejoninnorna" från de brittiska öarna. Förbundskapten Phil Nevilles landslag är rankat så högt som trea i världen, är regerande bronsmedaljör, har vunnit samtliga av sina fyra VM-matcher så här långt och är numera en stornation att räkna med.

Frågetecknet: Hinner mittbacken Steph Houghton bli spelklar? Englands lagkapten går en kamp mot klockan för att bli kvitt den fotskada hon ådrog sig i slutskedet av kvartsfinalen mot Kamerun. En brysk stämpling från Alexandra Engolo gör att Houghtons medverkan mot Norge är tveksam.

Hon hade väldigt ont efter matchen och kunde inte vara med på presskonferensen efteråt. Det var en ful tackling och hon kommer inte träna i dag, sade förbundskaptenen Phil Neville till Internationella fotbollsförbundet Fifas webbplats inför tisdagens träningspass.

Rättelse: I en tidigare version angavs fel veckodag för när matchen spelas.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT