– En för alla och alla för en. Vi måste jobba tillsammans nu. Det har varit ett tufft år, som ingen är van vid. Det är bara att kämpa ännu hårdare, säger amerikanen.

Greg Hancock jobbar med rehab för att stärka sin axel, men än är armen inte tillräckligt stark för att köra speedway på toppnivå. Det tar minst några veckor till.

– Det är för stor risk när man kommer in i hörnen och jag vill vara rättvis mot klubbar och lagkamrater. Jag vill veta att jag kan köra för hundra procent, säger han.

Kan du köra mer i år?

– Jag hoppas det, men det ser inte bra ut. Hur som helst måste jag operera axeln i vinter.

Det är inte din sista säsong?

– Nej, nej. Jag kör gärna för Piraterna nästa år också, om klubben vill ha mig.

När vi når Greg Hancock är han i Polen för att ge support till sitt polska lag Torun. Han vill stötta sina lag även när han inte kan köra.

– Jag blev deprimerad av att se Piraterna köra oavgjort i tisdags.

Varför var du inte på plats i Motala då?

– Jag hade ingen bil. Den jag har var på service hela dagen efter att jag kom hem på tisdagsmorgonen. Jag fick tillbaka den klockan fyra. Jag hann inte. Det låter som en dålig ursäkt, men det är sanning.

Greg Hancock bekräftar att han är en av dem som inte fått sin lön i tid av Piraterna. Det har varit några försenade betalningar.

– Men jag klagar inte, det är en sak mellan mig och klubben som jag inte vill prata om i media. Jag blev förvånad när jag läste om det, att det kommit ut i tidningen. Men speedway är ingen "normal business", även om Piraterna brukar vara ordningssamma med det här. Jag vill som sagt inte klaga, så här är det ibland.

Piraterna och Stefan Andersson Skill har bett Greg om hjälp till avgörandet i Målilla och Greg säger att han räknar med att komma med mekaniker och med motorer som lagkamrater behöver låna.

– Jag tror att vi har bra chans att vinna matchen. Vi är lika bra som dem, om inte bättre.

Är Stefan rätt man att leda laget?

– Ja, det är inget fel på Stefan. Han har gjort fantastiska saker för Piraterna och det är ingen som ska bytas ut. Det är bara att det varit ett tufft år, efter att det tidigare gått väldigt lätt för klubben. Det är ingen som är van vid den här säsongen, det har varit annorlunda med många olika sorters problem. Nu måste alla jobba tillsammans för att rädda laget, det är vad det handlar om, säger Greg Hancock.

Vad säger du om Stefans hårda kritik mot egna förare i tv och i media?

– Om han säger samma sak ansikte mot ansikte så är det inga problem, och känner jag Stefan rätt så gör han det, säger amerikanen.