Golfklubbarna kan slås ihop

Två klubbar blir en? Norrköping och Söderköping kan slås samman för sin och golfens framtid.

20 september 2016 21:04

Norrköpings GK och Söderköpings GK har haft ett nära samarbete på flera olika områden under några år, men nu vill de två klubbarna ta det ett steg till.

Två klubbar kan bli en. Norrköpings GK och Söderköpings GK kan, kort och gott, bli SoNo GK.

– Det är vårt förslag till våra medlemmar, som kommer ta beslutet vid ett extra årsmöte under hösten. Vi vill ta ett viktigt och nödvändigt steg för golfens framtid och utveckling här, säger klubbarnas ordförande Krister Eriksson och Göran Linder.

Tuff ekonomi

Tisdagens nyhet från klubbhusen på Klinga och Hylinge kommer skaka om och kan, på sikt, rita om golfkartan i vår region.

– Jag kan förstå om första tanken är lite skrämmande för många av våra medlemmar. Var och en är ju sig och sin klubb närmast. Vi har respekt för det, men med lite perspektiv och tid så kommer det nya, om medlemmarna röstar för det, bli så mycket bättre, säger NGK:s klubbchef Morgan Allard.

– Vi har kämpat med ekonomin i många år och behöver hitta nya vägar för att kunna förbättra banan och få flera golfare. Vi kan inte göra det ensamma. Vi behöver göra det tillsammans, menar Krister Eriksson.

Klubbcheferna Morgan Allard och Niclas Westerdahl har tillsammans jobbat fram förslaget.

– Vi är två ganska lika klubbar, som har det tufft att få det hela att gå ihop. Vi märkte, när vi satt och pratade, att vi sprang på samma bollar och möten. Det fungerar inte. Vi måste bli smartare och mer effektiva om vi ska kunna utveckla våra banor och golfen, säger Niclas.

De har lyssnat och pratat med flera andra klubbar i Golfsverige.

– Vi har haft en nära dialog med Gustavsvik och Mosjö GK i Örebro. De valde att gå samman i hopp om bättre ekonomi och bana. De har lyckats mycket bra, vilket stärkte våra tankar om en sammanslagning här, säger Morgan.

Mer golf för pengarna

Klubbarna informerade personalen under förmiddagen.

– Det blir inga uppsägningar utan alla anställda följer med till det nya bolaget, säger Göran Linder.

Medlemmarna fick också information under dagen om den tänkta sammanslagningen, som kommer ge mer golf för pengarna.

– Vi sänker årsavgiften, men de får en bana till att träna och spela på!

En ny klubb med ett nytt namn och nytt klubbmärke är viktigt för nästa steg.

– Det känns så. Ska vi börja om ska vi göra det helt och fullt med nytt namn och nytt klubbmärke. Vi vill ha med de två kommunnamnen och funderar över SoNo GK idag, men det är inte spikat. Det är ett arbetsnamn, säger Niclas.

Klubbarna ska ha tre informationsträffar under hösten innan man kallar till ett extra årsmöte, där medlemmarna avgör klubbarnas framtid.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!