"Gått igenom mycket värre saker"

Laget gör succé – men för Marwan Bazi har våren i Norrby handlat om en skada. "Det tillhör fotbollen, de bästa klarar av sådant också", säger han.

12 juni 2019 14:00

Efter att ha kommit tillbaka från en korsbandsskada i IFK var Marwan Bazi en viktig kugge när samarbetsklubben Sylvia i höstas tog klivet upp till division 1.

Efter det ville den 21-årige mittfältaren ha en ny utmaning.

Han fick den i Norrby i superettan där försäsongen och Svenska Cupen gick bra. Därefter har det dock inte flutit på.

– Jag har varit skadad i två månader. Jag satt på bänken i premiären och såg fram mot det, men sedan hade vi en distriktsmatch här och där åkte jag på en överbelastning i knäet. Det blev lite inflammerat, berättar Bazi.

Han har fått kämpa på med rehab men är nu frisk igen. Och spelsugen.

– Jag har gjort min första träningsvecka nu. Den tuffaste tiden är över och det känns bra i knäet. Nu är jag i stort sett tillbaka. Vi har snackat lite om det och jag måste vara hundra procent i en–två veckor först. Nu är det uppehåll om en och en halv vecka så nu ska jag fortsätta bygga upp mig och sedan hoppas jag komma in i det efter uppehållet. Jag har ett bra läge nu.

Ändå segt att komma till en ny klubb och bli skadad nästan direkt?

– Jag tränade och spelade varje match till premiären, klart det är tråkigt att åka på en så här onödig skada. Men det tillhör fotbollen, de bästa klarar av sådant också. Jag har gått igenom mycket värre saker och måste se till att fixa det, svarar Bazi som fått se sina nya lagkamrater överraska stort så här långt.

I skuggan av Elfsborg är Borås andralag just nu på allsvensk kvalplats efter bara en förlust på elva matcher.

Du trivs i din nya klubb?

– Absolut. Jättebra. Det var nog inte många som trodde att vi skulle vara ett topplag efter elva omgångar.

Marwan Bazi hoppas att laget ska kunna fortsätta utmana även under resten av säsongen, även om det säkert kommer bli tufft.

Vad talar för att ni ska kunna vara med hela vägen?

– Svårt att säga. Jag är van att prata om en match i taget från tiden i Norrköping, haha. Jag säger som då, att vi tar en match i taget, nu också.

I Sylvia hade du stor del i firandet efter segrarna med trummande och sång, det är inte samma där än?

– Jag har inte fått den rollen än eftersom jag inte har fått spela. Men det kommer bli ett annat firande när jag får spela. Hundra procent, säger Bazi med ett skratt.

– Sedan får vi se hur det blir efter sommaren. Jag behöver få spela. Vi får se om jag blir kvar här och får spela eller om det kan bli någon utlåning. Det vet jag inte än.

Han följer sina gamla lag i Norrköping och är imponerad över det Sylvia gjort i division 1 så här långt där det unga laget har överraskat som nykomling.

– Jag är imponerad men inte överraskad. Jag vet hur Kim (Hellberg, tränaren) arbetar. Han är en sådan tränare som får ut hundra procent av varje spelare. Han får en att känna sig säker på sig själv, säger Marwan Bazi som snart är redo för fotboll igen efter den skadefyllda våren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson