Full fart i Polen för Johansson

Nästa VM-utmaning väntar för Valdemarsvikskillen Johan Johansson.

29 juni 2017 08:05

I veckoslutet avgörs den tredje deltävlingen i årets Junior-VM i Polen. Torsbysonen Dennis Rådström med kartläsaren Johan Johansson från Valdemarsvik finns på plats och är redo för årets snabbaste rally i VM.

Dennis och Johan gör sin första säsong i VM och har hittills kört till sig två femteplatser på Korsika och Sardinien och leder den interna rookie-cupen. Nu kommer de från mästerskapets långsammaste tävling på Sardinien, till den snabbaste i Polen, där det kan gå fullt i flera kilometer utan ett enda gassläpp.

– Den stora utmaningen blir absolut farten, och att leverera noterna i rätt tid så att Dennis vågar köra på, säger Johan.

Med två bra placeringar i bagaget hoppas teamet på ännu ett bra resultat och nyttiga erfarenheter inför framtiden.

– Vi ska självklart försöka hålla farten från senaste tävlingen, samt behålla ledningen i rookie-cupen. Så får vi se hur långt det tar oss, det är många av motståndarna som redan åkt flera gånger här, säger Dennis.

– Det viktiga blir att ta sig genom alla sträckor och skaffa erfarenhet, även om vi absolut vill ha med oss ett bra resultat så är vi ödmjuka inför uppgiften, säger Johan. (NT)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa