Frågan: vem ska göra målen nu?

Den stora frågan för Linköpings FC inför hösten: vem ska göra målen?

4 augusti 2018 21:57

Allsvensk nystart mot Vittsjö på söndagen och LFC väntar fortfarande på att presentera de två offensiva nyförvärv som utlovats. Som vi berättat tidigare blir det minst en match med de spelare som redan finns i truppen.

Av allt att döma betyder det att Kosovare Asllani får sällskap på topp av Frida Maanum.

Tittar du rent statistiskt har LFC under sommaren tappat tolv av 22 gjorda mål så här långt, med niomålsskytten Natasha Dowie som det allra tyngsta tappet. Lägg därtill att engelska anfallaren svarat för ett antal sena mål som avgjort och givit seger. Borta är även Marija Banusic (två mål) och Nicoline Sörensen (ett).

Av de LFC-spelare som är kvar var ovannämnda Asllani målbäst under våren med tre allsvenska mål på kontot. Nu är frågan om det blir hon eller någon annan som kliver fram och tar det offensiva ansvar som krävs för att mästarlaget ska ta sig närmare toppen. Just nu är det sex poäng till serieledande Piteå, fyra till Göteborg och två till Rosengård.

Tre allsvenska matcher har förlorats så här långt – varav bortamötet med bottenkämpande Vittsjö var ett överraskande tapp. LFC skaffade sig tidigt 2–0, men tappade slarvigt till 2–3. Samtidigt har också Skånelaget tappat sin måltjuv under sommaren, när Linköpingsbekantingen Linda Sällström flyttat till Paris.

Redan klara nyförvärvet Stephanie Labbé gör sin första tävlingsmatch i LFC.

Som vanlgt sänder vi Linköpings FC:s alla allsvenska matcher på corren.se och klackspark.com.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten