Dagsberg kunde segerjubla i kavaj

Historiskt avancemang för Dagsberg. Kliver upp i division 3 för allra första gången.

Anders Gahnström.

Anders Gahnström.

Foto: Ulf Stråhle

Fotboll2019-09-12 21:27

I stort sett var det klart redan efter helgens poäng mot Norrköping Bosna. Söderköping skulle, vid många om och men, kunna få samma poäng som Dagsberg men det var snudd på en omöjlighet.

På torsdagskvällen kunde dock Dagsberg jubla ordentligt. Efter Söderköpings förlust med hela 0–5 borta mot Derby var seriesegern helt klar. Dagsberg blir etta och spelar i division 3 nästa säsong.

– Trevligt att bli seriesegrare även i kavaj, sa "Dackas" nöjde tränare Anders Gahnström, som själv fanns på plats på Linköping Arena.

Han och övriga i laget har inte velat ta ut nåt i förskott.

– Vi har valt att köra på fullt så länge det inte varit helt säkert, även om vi vetat att det skulle oerhört mycket till för att det inte skulle gå vägen, sa Gahnström.

Så högt upp som i trean har föreningen aldrig varit tidigare. Det skrevs med andra ord ett litet stycke historia på torsdagskvällen.

– Det är lite av ett rekordår där vi gick långt även i cupen. Vi har gjort det bra, egentligen utan någon svacka. Vi har jobbat hårt och målmedvetet ända sen tidig höst förra året när jag och Jesper (Sandberg) kom in. Vi fick behålla en redan bra trupp spetsad med några bra nyförvärv. En jätteeloge till vår sportchef Andreas Bengtsson, sa Gahnström.

Han firade med att åka bil tillbaka till Norrköping...men längre fram ska uppflyttningen uppmärksammas mer.

– Vi spelar på söndag, sen antar jag att det blir lite firande efteråt, och mer sen efter sista matchen i höst.

De tre avslutande omgångarna gäller nu endast äran för Dagsberg. För Söderköping gäller att ladda om för att försöka knipa andraplatsen, som innebär kval till trean.

Karta: Dagsbergsvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!