Första reaktionen efter tränarbytet

Ny ledning inför viktigaste delen av säsongen. Men Alexander Fioretos tror inte att Linköping Citys chanser påverkas av tränarbytet. "Vi måste vara så proffsiga att vi klarar det", säger han.

6 augusti 2019 19:00

Mittfältaren gör sin första säsong på Linköping arena, men har sin unga ålder (24) till trots varit med om ett och annat under sin karriär.

Tränarbyten?

Flera gånger om.

– Sådana beslut tas över huvudena på oss spelare. Det är klubben som bestämmer det och då är det bara att acceptera det. Vi måste vara så proffsiga att vi klarar det, säger Alexander Fioretos.

Tillsammans med övriga spelare fick han på måndagen det överraskande beskedet att managern Melke Alan lämnar och att sportchefen Khalid Neshati under resten av hösten tar huvudansvaret för hårdsatsande division 1-klubben, som just nu är fyra i tabellen.

– Det är så den här branschen fungerar och det finns inte så mycket konstigheter i det, säger Fioretos.

Ingen risk att det påverkar er negativt?

– Det tror jag inte. Så professionella måste vi vara. Vare sig vi spelare eller någon enskild ledare är större än föreningen.

Med 13 matcher kvar att spela har City ett rejält försprång att ta in på topplagen Akropolis och Umeå i jakten på en plats i superettan 2020. Alexander Fioretos erkänner att läget är tufft, men säger:

– I princip behöver vi gå rent för att komma ikapp. Vi har inte råd att slösa bort så många fler poäng. Det gjorde vi tillräckligt i våras, säger han.

Och fortsätter:

– Spel- och poängmässigt har vi inte nått vi vill och där har jag själv ett stort ansvar. Det låter kanske tufft att säga, men i min värld tycker jag att vi är bättre än alla andra lag i den här serien.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten