Förre LHC-aren klar för Mjölby

Förre LHC-spelaren Victor Jigmalm är klar för Mjölby hockey. "Han ringde och sa ja rätt upp och ner", säger MHC:s sportchef Jakob Karlborg belåtet.

6 augusti 2018 12:47

26-årige Jigmalm kommer närmast från Tranås AIF i division 1 där det blev 27 poäng på 32 matcher förra säsongen. Nu tar centern klivet ner till division 2 och Mjölby där han kommer spela tillsammans med David Bremer som också hämtats från Tranås.

– Han kommer att vara mer i Linköping framöver, då passar det bättre med Mjölby. Sedan är han och Bremer bra kompisar, han hade nog inte kommit hit om inte Bremer spelat här. De kommer bli bra lekkamrater, säger Jakob Karlborg.

Victor Jigmalm började karriären i Linköping HC och nådde A-lagsnivå säsongen 2011/12. Han står uppsatt på två matcher i SHL, men har sedan 2012 spelat på division 1-nivå. Först med Kallinge/Ronneby och de tre senaste säsongerna i Tranås AIF. Nu väntar alltså spel i MHC.

– Vi har jobbat med det här hela sommaren, så det känns bra att det är klart. Han ringde faktiskt nyss och sa ja rätt upp och ner, säger Jakob Karlborg.

LÄS MER:Poängsprutan till Mjölby HC

Karlborgs lagbygge saknar nu bara en back.

– Målet är att få hit en back till, sedan om det blir klart den här veckan eller till jul vet jag inte. Oavsett vilket så känns det riktigt bra, en helt annan känsla än förra året då jag var nervös varje dag. Nu kan vi få njuta lite och kan planera på ett helt annat sätt, säger Jakob Karlborg.

För tillfället finns tre spelare på tryuout – Jakob Mattsson från Oskarshamns J20-lag, Edvin Karlsson från Tranås och Wilhelm Wadström från de egna juniorleden. Mjölby hade officiell återsamling under måndagen och går på is på lördag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson