Förre LHC-aren bakom MHC-segern

Daniel Håkansson lämnade krisklubben Kristianstad. Nästa säsong kan han få spela division 1-hockey igen – med Mjölby HC. "Det vore det bästa som kunde hända", säger forwarden.

10 februari 2019 18:38

Han log precis som alla andra efter den sköna islossningen i alltvåan. MHC har hamnat snett med flera förluster på sistone, men mot Grästorp var det inget snack – 6–0 (3–0, 1–0, 2–0) och tre sköna poäng in på kontot.

– Vi var lite mer desperata än tidigare, det blir stor skillnad när vi inte tummar på saker som vi gjort tidigare, säger Daniel Håkansson.

22-åringen med LHC som moderklubb gjorde 41 poäng på 40 matcher för Dalen i division 1 förra säsongen värvades till seriekollegan Kristianstad. Där gick det skapligt till en början, men under hösten kände Daniel Håkansson att han inte trivdes, samtidigt som Kristianstad brottats med stora ekonomiska problem under en längre tid.

– Det fungerade varken på eller utanför plan, och runt jul hade jag bestämt mig för att lämna. Det fanns liksom ingen anledning att gå omkring där nere och tycka det är tråkigt, säger han.

Han flyttade hem till Linköping och Mjölby hockey blev det naturliga valet.

– Jag känner ett par spelare sedan tidigare. Det är skönt att komma till ett lag där man inte är helt ny.

Kontraktet gäller säsongen ut, men Daniel Håkansson utesluter inte en fortsättning i MHC.

– Det bästa vore ju att vi går upp i division 1 till nästa säsong. Det skulle vara riktigt kul, säger han.

Skillnaden att spela division 2-hockey?

– Det är inte lika uppstyrt här, spelet böljar mer. Jag tycker ändå jag har kommit in i det skapligt, säger Daniel Håkansson.

Hemmalaget öppnade starkt mot Grästorp och hade 3–0 redan efter den första perioden. Det var hårt jobb över hela planen och längst bak stod Adam Ingelfeldt och motade allt som kom i hans väg.

– När vi hjälper varandra, då är vi så här bra, säger Daniel Håkansson.

Målen, MHC: David Bremer 2, Victor Jigmalm, Daniel Håkansson och Patrik Juel.

Publik: 344.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa