Förre IFK-aren sågas – och hyllas

Niclas Eliasson både sågas och hyllas av sin manager Lee Johnson. "Det är ett stort steg att komma hit från den svenska ligan", säger han till BBC Radio.

16 maj 2018 10:32

En extremt lyckad inläggsfot, snabbt steg och fin teknik gjorde att Niclas Eliasson briljerade i allsvenskan och var något av en assistkung innan han såldes till England och Bristol.

Efter den första säsongen så både hyllas, och sågas, den svenske yttermittfältaren av managern Lee Johnson i BBC radio Bristol.

– Han tränar på fantastiskt varje dag, men han är inte riktigt en så bra elvamanna-spelare. Om vi skulle spelat sjumanna så hade han varit värd 20 miljoner pund (över 230 miljoner kronor).

Det blev bara tre starter och tio inhopp i Championshiplaget.

– Men det finns några saker i hans spel som inte riktigt når upp till Championship-nivå. Han behöver bara slipa till de grejerna lite, för han är outstanding när det gäller det som han är bäst på. Han är troligtvis bäst på inlägg i vårt lag, så om till exempel Milan Djuric (199 centimeter lång forward) spelar är han ett bra alternativ, säger Johnson i intervjun som Fotbollskanalen publicerade på onsdagsförmiddagen.

Den engelske managern funderar på att låna ut svensken – som han anser är ett framtidsnamn.

– Vi får se om han slår sig in i laget nu eller om vi bestämmer oss för att låna ut honom i sex månader. Men om vi lånar ut honom blir det definitivt till en klubb i England, för han är en del av vår framtid.

– Försäsongen kommer bli viktig för honom. Jag vill verkligen att det ska gå bra för honom, för han är en så underbar kille och så bra i träning, säger managern.

Återstår att se var Eliasson hamnar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle