Förre IFK-anfallaren hoppas på blågul speltid

Lyftet till Bundesliga hoppas förre IFK-anfallaren ska gynna honom i landslaget. "Jag tror jag tagit några steg framåt i alla fall", säger Sebastian Andersson.

Sebastian Andersson hoppas ha tjänat ihop till speltid i landslaget.

Sebastian Andersson hoppas ha tjänat ihop till speltid i landslaget.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Fotboll2019-10-09 09:40

Han gick upp i Bundesliga med Union Berlin inför den här säsongen. Starten har varit tuff för laget som nu har fyra raka förluster under den senaste tiden i den tyska högstaligan.

– Det har varit tufft med poängen den sista tiden. Men vi visste om att vi skulle ha ett tufft spelschema. Vårt mål är att hålla oss kvar i ligan och vi kommer hitta tillbaka, säger Sebastian Andersson till Fotbollskanalen

– För mig har det varit jättebra. Jag tycker det är kul att spela i Bundesliga. Jag har alltid velat spela i en högt rankad liga, så det är jättekul.

Nu är han återigen med i Janne Anderssons landslag som laddar för EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien. Och anfallaren vill gärna ha speltid, han hoppas att lyftet ska gynna honom i det blågula laget.

Att speltid i ligan även ska ge mer av detsamma när det vankas landslagsspel.

– Alltid svårt att säga. Jag spelade lite mer under förra samlingen än vad jag gjorde under samlingen innan dess. Jag tror att jag tagit några steg framåt i alla fall.

– Det är väl större chans att få spela i landslaget om man spelar i Bundesliga än 2. Bundesliga, så klart. Så måste det vara. Jag spelar mycket och har fått en ganska viktig roll i laget, så det spelar väl lite roll här i alla fall.

Återstår att se om han också får ett utökat förtroende av förbundskapten Janne Andersson.

Karta: SC Union Berlin 06 e.V.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!