Förbundskaptenen: "Tillför en ny dimension"

Mikael Hill fanns på läktaren under onsdagens SSL-möte i Sporthallen. Han fick se två av sina uttagna landslagspelare vinna och spanade in spelare inför framtidens landslag.

23 januari 2019 23:23

LÄS MER: "Lättare för mig att slappna av"

LÄS MER: Krönika: SSL-problemet;: De hinner inte med

Till Finnkampen som börjar den 2 februari har Mikael Hill, svenska innebandylandslagets förbudskapten, tagit ut både Linköpings IBK:s Simon Palmén och Oskar Hovlund. Den unge Linköpingsbacken har fått mycket förtroende i SSL under säsongen – har gjort fem mål och tio assists – och nu finns han återigen med i landslagstruppen.

Vad tycker du om Oskar Hovlund?

– Jag tycker han är bra och en av de ledande spelarna i Linköping. Han får ta ett stort ansvar och spelar stundtals i två femmor när Linköping rullar på tre och ser väldigt bra ut tycker jag, säger Mikael Hill om Motala-killen och fortsätter:

– Hans flexibilitet att kunna spela på flera olika positioner, både back och center är en styrka vi ser hos honom. En annan styrka som tillför en ny dimension till vårt spel är hans offensiva backspel som vi verkligen gillar.

Även Simon Palmén, som leder Libk:s interna poängliga, är uttagen till truppen.

– Jag tycker han gör en väldigt bra säsong och i mina ögon är han ett av säsongens bästa nyförvärv med sitt kloka centerspel som bryter mönster. Han var med i VM och spelade en hel del där och vår förhoppning är att han ska ta nästa steg i sin landslagskarriär och kunna ta större ansvar i de stora matcherna.

Är det någon mer spelare i Linköping som är aktuell för landslaget?

– En kille som Oskar Seth är jätteintressant, han kan spela både på kanten och i mitten och gång på gång bra prestationer i Linköping. Han är en framtidskille som jag håller mina ögon på.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Herman Rydeberg