"För mig är det 50-50 egentligen"

Allt talade för att det skulle bli Vänersborg i slutspel. Men det blev Vetlanda.

12 februari 2019 22:03

LÄS MER: IFK avslutade med seger

LÄS MER: TV: Se sista elitseriematchen i repris

– Det ska bli riktigt kul matcher. Vi ser ju det här lite som en bonus, säger tremålsskytten från mötet med Vänersborg, Philip Florén.

Han fortsatte:

– Vi hade ju som första mål att hänga kvar och nu är vi i slutspel. Men nu när vi är där kommer vi givetvis göra allt för att ta oss vidare.

Själv har han fått igång målskyttet rejält till de sista matcherna på säsongen. Det blev 23 totalt på 26 matcher, 8 av dem kom i de tre sista.

– Jag fokuserar faktiskt inte så mycket på det. Men jag känner ju att det rullat på bra nu på slutet, så är det.

Din förklaring?

– Formen börjar komma lite nu. Och vi som lag spelat bättre och bättre under säsongen och då kommer det fler lägen för oss där framme.

Och nu sätter du fler?

– Ja, så har det blivit. Det känns som att jag har utvecklats och vuxit in i elitserien. Jag känner mig säkrare när jag kommer fram till målchanserna och tänker inte så mycket utan det går mer av sig självt. Man väntar ut målvakten istället för att bara vispa iväg bollen, jag känner mig mer avslappnad.

Din kommentar att det blir Vetlanda?

– Vi har inte lagt något fokus alls på vad vi ska för motstånd, bara försökt att avsluta bra och sätta oss i respekt hos de andra lagen. Men nu när vi vet så känns det som Vetlanda har ett bra lag med många duktiga spelare, så är det ju. Det kommer bli tuffa matcher mot dem, men vi känner oss absolut inte slagna på förhand.

Elias Gillgren, backen, bidrog också till målskörden när han öppnade matchen med två raka mål bara inom tio minuter.

– När jag gjorde två senast? Det var la i P 15, borta mot Skövde eller nåt. Jag brukar ju snitta två mål på en hel säsong, men nu har jag gjort fyra.

Det första var snyggt, ett rejält skott. Det andra var en hörna som inte satte lika hårt i nät.

– Nä, den studsade på ett par spelare och det tog väl tre sekunder innan den gick in eller nåt, sa han och skrattade. Själv såg jag inte bollen, bara att nån plötsligt jublade.

Han log och sa:

– Vi har ju haft så svajigt hörnskytte att det är lika stor chans att jag gör mål som nån av de bra skyttarna. Och nu gick det hem.

Att det blir Vetlanda, med start redan på torsdagkvällen hemma på XL Bygg arena kommenterade han så här:

– För mig är det 50-50 egentligen, det hade inte spelat nån roll. Det skiljer tio mil i buss och då sover jag i alla fall. För mig var det hugget som stucket.

Vad krävs för att vinna?

– För det första är det viktigt att få med ett bra resultat härifrån. Man får inte glömma att de två matcherna räknas ihop, alla mål räknas.

Och om IFK skulle besegra Vetlanda väntar kvartsfinal. Mot seriesegrarna Villa Lidköping.

Men det får vi återkomma till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Peter Calén