För halt för handboll i ishallen

Redbergslids hemmapremiär i handbollsligan slutade i ett präktigt fiasko.

Det var för halt för handboll i Scandinavium. Matchen mot Skövde bröts redan efter mindre än två minuter.

Om man ska spela i en ishall kan sådant här hända och det är där Göteborgs stad har placerat oss, säger tränaren Jasmin Zuta.

11 september 2019 20:52

Klassiska Lisebergshallen revs och Redbergslid fick motvilligt flytta till Scandinavium, vanligtvis Frölundas hemmaborg i SHL-hockeyn.

Redan under uppvärmningen halkade spelarna på grund av den kondens som uppstod från isen under det temporärt lagda golvet.

Efter Redbergslids ledningsmål kallade domarna till sig spelare och ledare i båda lagen – och slutligen kom beskedet att matchen avbröts och publiken fick gå hem.

Skaderisken var helt enkelt för stor.

Vi spelar i en ishall och då kan det bli så här. Det är sorgligt ur rätt många aspekter. Framför allt tänker jag väl på ungdomssektionen som är här i kväll. Vi ska manifestera, med allt vad det innebär, med alla härliga ungdomar från klubben som är här och det är jättesorgligt att de går miste om detta, säger Redbergslids tränare Jasmin Zuta till C More.
Beslutet är helt rätt, inget snack om saken. Det var, om inte livsfarligt så väldigt stor skaderisk. Sedan är det så klart oerhört tråkigt för publiken och RIK, men det är helt rätt beslut. Det var så halt. Ljumskar, korsband … jag vet inte allt som hade kunnat gå av. Det kändes inte bra att spela, så mycket kan jag säga, säger Skövdespelaren Kristian Svensson.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT