Fill försvarade störtloppstiteln

Norrmannen Kjetil Jansrud klarade inte att hålla undan i störtloppscupen. I säsongens sista race tog sig titelförsvararen Peter Fill förbi i sammandraget.

15 mars 2017 19:01

Fartgrenarna inledde finalveckan i den alpina världscupen i Aspen, Colorado. I herrarnas störtloppscup hade Kjetil Jansrud en ledning på 33 poäng till Peter Fill. Till slut skiljde det dock 23 poäng till italienarens fördel.

Fill kom på andra plats i det avslutande störtloppet, bara åtta hundradelar bakom segrande landsmannen Dominik Paris. Carlo Janka, Schweiz, var trea, slagen med 18 hundradelar. Jansrud var 54 hundradelar bakom och det räckte bara till elfte plats och därmed passerades han av Fill.

På damsidan avslutade redan klara störtloppscupsegraren Ilka Stuhec med klass. Slovenskan vann med 66 hundradelars marginal till Lindsey Vonn på andra plats. Italienskan Sofia Goggia, som hade en minimal teoretisk chans att nå Stuhec, kom trea och blev 137 poäng efter i störtloppscupen.

Stuhecs seger innebar också att Mikaela Shiffrin får vänta åtminstone ett dygn på att säkra totalcupen. Med tre tävlingar kvar är Stuhec 278 poäng efter amerikanskan. Teknikspecialisten Shiffrin var inte med i störtloppet.

Inga svenskar deltog i störtloppen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-NTB