Med flyg från Skavsta till Warszawa och därifrån vidare i bil de sista 27 milen till Ostrow så tar inte resan mer än ungefär fem timmar.

Men när det svenska landslaget i veckan samlades i den polska staden för ett tvådagars träningsläger så valde Vargarnas Kim Nilsson en något mer tidskrävande resväg.

– VI tog ju båten från Nynäshamn till Gdansk. Bara den tog ju 18 timmar och sen bil därifrån. Så det tog väl 24 timmar. Men vad gör man inte för att få köra i några minuter, säger Kim och skrattar.

Artikelbild

| Kim Nilsson studerar ihop med Oliver Berntzon och Anton Karlsson hur några av de övriga förarna på lägret väljer för spår på banan i Ostrow.

När vi pratas vid så har dessutom en rejäl regnskur avbrutit den första dagens träningspass en dryg timma tidigare än beräknat.

Men det är inget som han deppar över. För han menar att han fått de besked som han önskade när färden inleddes hemma i Sverige.

– Det var ett bra första test. Det är en riktigt snabb bana här men inte enkel för det. Det var svårkört så det var en riktigt bra genomkörare tycker jag. Det är alltid skönt att få de här första varven och känna att allting fungerar som det ska. Så slipper man sitta hemma och fundera på om det fungerar, säger han.

I Polen är seriepremiären bara några veckor bort och i depån under lägret så märks det att längtan efter att få tävla igen är stor.

När förbundskapten Morgan Andersson frågar om det är några som är sugna på att träna starter med startgrind och sida vid sida åker nävarna snabbt upp i luften.

Vargkaptenen är lika sugen han. Det trots att han faktiskt ägnat vintermånaderna åt att just tävla. I enduro.

Och det kan konstateras att han är snabb även på en motorcykel där man måste både växla och bromsa. Dessutom svänga höger med jämna mellanrum.

För när den sjunde deltävlingen Östra open i enduro var körd så stod Kim Nilsson som segrare i motionsklassen för förare under 40 år.

Inga funderingar på att byta sport?

– Haha, nä det ska jag nog inte göra. Men istället för att bara tänka på speedway från oktober till mars så är det roligt att tävla lite i enduro. Det är ju bra träning också, säger Kim och lägger upp hjälmen på sin plats i bussen.

Det är dags att åka till hotellet för middag. I morgon väntar ännu en träning och många fler träningar kommer det bli innan det är dags för den första allsvenska matchen med Vargarna.

Där tänker han precis som vanligt göra vad han kan för att de i år ska ta hem allsvenskan och förhoppningsvis också kunna ta steget upp i elitserien.

– Det väl i alla fall det som är målet. Sen om det blir i år eller något annat år får vi väl se.