5–0 till hemmalaget Valdemarsvik i kvalet till division 2 i fredags kväll gav upphov till frustration från gästande Guts. Efter Finspångslagets besök i Sparbankshallen upptäcktes en viss skadegörelse i ishallen.

– Det var hack i en dörr vid ett omklädningsrum och ett drickaställ i båset hade blivit trasigt. Vi fick in en anmälan från domargranskaren på plats, berättar Torbjörn Holm, tävlingsansvarig i Östergötlands Ishockeyförbund, och med även i region syds tävlingskommitté som hanterat ärendet.

Det krävdes ingen lång utredning för att få ett avslut på ärendet.

– Det fanns bild på hur det såg ut både före och efter matchen så det var inget snack om saken. Vi hanterade ärendet och kunde avsluta det snabbt. Guts har erkänt och de står för kostnaden och ersätter Valdemarsviks kommun, som äger ishallen, säger Torbjörn.

Han berömmer båda inblandade föreningarna för en proffsig dialog som gav en enkel och snabb hantering.

– En stor eloge till Guts som även gjort en intern hantering av det som skedde, säger Torbjörn.

Guts sportchef och tränare Björn Olsson anser det vara "löjligt" att skriva om incidenten och säger att han inte har mycket att kommentera.

– Ni skriver inte om när vi vinner matcher, men när det blivit ett hack i en dörr. Någon har blivit förbannad efter matchen, spelaren har bett om ursäkt och betalar för dörren, säger Björn.

Varken Guts eller Valdemarsvik kan nå förstaplatsen i kvalserien. Osby tar istället platsen till nästa säsongs division 2.