Efterlängtad seger för Lundqvist

Henrik Lundqvist fick återigen glänsa i målet när hans New York Rangers besegrade Detroit med 5–1.

7 november 2019 06:06

Efter tre matchers vila var Henrik Lundqvist tillbaka i buren. Och trots att bottenlaget Detroit stod för motståndet fick han jobba. Detroit utmanade med 36 skott, även om ganska få av dem var av det farligare slaget. Den svenske målvakten stod i alla fall pall för 35 av dem. Det räckte då hemmalaget var stabila framåt, och det gjorde också att svensken utsågs till en av matchens bästa spelare.

Själv var han nöjd med hur laget spelade.

Det här var en match som vi var tvungna att spela så här bra i, speciellt efter förra matchen (2–6 mot Ottawa). Vi måste lära oss av våra upp- och nergångar i spelet och det tycker jag att vi i dag visade att vi gjort, säger Lundqvist i omklädningsrummet efter matchen.
Det finns bara en nivå vi kan ligga på för att vinna regelbundet, och det är att spela enkelt, oavsett vem vi möter, topplag eller lag som kämpar i botten, hålla det enkelt och låta skickligheten ta över när vi får lägena, men inte stressa fram lägen.

Fick vila

Segern var efterlängtad för Lundqvist, som byttes ut under den förnedrande 4–7-förlusten mot Boston kvällen den 27:e oktober (lokal tid).

Rangers tränare David Quinn sade inför matchen mot Ottawa att det inte är en slump att Lundqvist fått vila en hel del inför Detroit-matchen.

Det här är en del av den större bilden, att hantera antalet matcher "Hank" ska spela. Jag vet att det kan ses som en stor grej att (Alexandar Georgiev) spelat tre matcher i rad, men när dammet lägger sig efter 82 spelade matcher, så kommer "Hank" att ha spelat mycket hockey för oss, sade han enligt New York Post.

Skadade svenskar

Rangers svenskar Mika Zibanejad och Lias Andersson saknades på grund av skador. Detroits Jacob de la Rose fanns inte heller med på isen och senare meddelades att den 24-årige värmlänningen trejdats till mästarlaget St Louis.

För Detroit, som ligger sist i ligan, blev det fjärde förlusten i rad. Bättre fart är det på Rangers, som vunnit tre av de fyra senast spelade.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT