Efter skräckskadan – Nyholm lämnar AIK

Ett och ett halvt år har gått sedan det otäcka benbrottet på Friends arena.

Nu väljer AIK att släppa mittbacken Jesper Nyholm.

"Jespers historia är en av de tråkigaste som finns att berätta om en spelare i AIK", säger sportchefen Björn Wesström.

8 november 2019 14:58

Långtidsskadade Jesper Nyholm lämnar AIK. Förra årets allsvenska mästarklubb meddelar via sin webbplats att den 26-årige försvararen inte erbjuds nytt kontrakt.

"Jespers historia är en av de tråkigaste som finns att berätta om en spelare i AIK och vi lider fortfarande oerhört mycket med honom. I detta fall löper hans avtal ut och då väljer vi att inte erbjuda något nytt", säger AIK:s sportchef Björn Wesström i ett pressmeddelande.

Det var i mars 2018, i en match mot Örebro i svenska cupen, som Nyholm råkade ut för ett brutalt benbrott efter en hård satsning av bortalagets Michael Omoh. Den efterföljande läkeprocessen har varit komplicerad och när Nyholm kan spela fotboll på elitnivå igen återstår att se.

Nyholm erbjuds dock att stanna kvar på träningsanläggningen Karlberg och utnyttja klubbens faciliteter i sin rehabilitering.

Jesper Nyholm:

"De senaste åren har varit den mest lärorika perioden i mitt liv med både mot- och medgångar som jag aldrig kommer att glömma. Jag vill tacka alla lagkamrater som jag fått spela med, samtliga ledare och personal i klubben. Avslutningsvis vill jag tacka supportrar från både AIK och andra klubbar som helhjärtat stöttat under en för mig svår tid".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT