Efter skadan – Smith lyfte i semin

Skadad eller inte. Shakir Smith såg inte ut att plågas särskilt mycket. "Jag fokuserar inte på det", sa amerikanen efter att Dolphins kvitterat semifinalserien.

12 april 2019 21:21

LÄS MER: Dolphins kvitterade i semifinalen

Det var en kamp mot klockan för att få honom spelklar. Shakir Smith skadade foten i den första matchen, klev av tidigt i Boråshallen och var länge osäker inför andra semifinalen.

Shakir Smith gav klartecken.

Och det såg inte direkt ut som att han hade ont heller.

Var det hundra procent säkert att du skulle spela?

Smith funderade länge på svaret.

– Ja då, sa han till slut med ett skratt.

Han ville inte gå in för mycket på hur det kändes, men medgav att han kände av smärtan emellanåt.

– Jag är okej och fokuserar inte på det. När det är slutspel vill jag bara vara där ute och hjälpa mitt lag. Ibland kände jag av det men mestadels var det okej, sa han under den ena korgen efter 85–67 och kvitterat till 1–1 i matcher.

Shakir Smith var en av de tongivande i ett bra hemmalag som ryckte tidigt i andra halvleken och sedan var det inget snack den här gången.

– Vi följde vår matchplan och slet hårt i 40 minuter. Det kommer att bli en tuff utmaning och det handlar om att vi jobbar tillsammans hela vägen, sa Smith om duellen mot Borås.

Han höll med om att det var stor skillnad den här gången jämfört med första mötet där Dolphins hade det tufft på bortaplan.

– Vi letar fortfarande lite efter vår rytm. Nyckeln inför fortsättningen är att spela ett anfall i taget, få stopp på dem och trötta ut dem spel för spel. Vi måste sno en i Borås också men vi är redo för det, sa Smith som, trots en bra kväll, tyckte att även han själv hade saker att förbättra.

– Jag kan fortfarande göra saker bättre. Jag klantade till det några gånger defensivt, sa han efter segern.

Nöjd med resultatet i alla fall – och med att kroppen ändå verkade hålla för spel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson