Efter krossen: Guldläge för Sylvia

Vilken urladdning av Sylvia! Och vilket läge laget skaffade sig inför avgörandet kommande helg.

13 oktober 2018 20:05

Det blev närmast osannolika 8–0 (2–0) till Sylvia när Södertälje gästade Östgötaporten i den näst sista omgången av division 2. Massor med mål var vad Sylvia behövde i kampen om seriesegern. När man dessutom fick hjälp från Nora, som besegrade utmanaren Haninge med 3–2 efter sent avgörande övertidsmål, har Norrköpingsgänget en närmast perfekt uppgift att förvalta när toppstriden ska avgöras nästa söndag.

– Det sena målet får vi tacka Nora för, sa Sylvias tränare Kim Hellberg med ett leende.

Han var givetvis riktigt nöjd och glad när han summerade krossen mot stackars Södertälje.

– De stod emot bra ett tag, men sen tröttnade de och vi visste att vi behövde göra mål. Då är det klart att det kan bli så här, hade det varit tidigare på säsongen hade vi kanske inte fortsatt anfalla på samma sätt men nu, när tillfälle fanns, var det bara att fortsätta. Och vi fick ju bra utdelning, sa Kim mitt ute på konstgräset strax efter slutsignalen.

Gästerna hade ordinarie målvakt skadad, och ställde en utespelare mellan stolparna. Det påverkade kanske en del, men framförallt hemmalagets aggressivitet och vilja betalade sig när motståndarna blev allt mer slitna. Sista halvtimmen handlade det enbart om anfallsvåg på anfallsvåg för de svartvita.

– I ett sånt läge kan det även låsa sig lite, men grabbarna gjorde det fantastiskt bra, sa Kim.

En som definitivt tog chansen var Oskar Törnfeldt. 20-åringen, som kom till Sylvia från IFK Norrköpings U 17-lag för tre år sen, hoppade in i 81:a minuten. Tio minuter senare hade Oskar gjort två mål.

– Kul, men vem som helst hade kunnat gjort målen, men nu kom lägena så då satte jag dit dem bara, sa Oskar efter segersång med lagkamraterna i omklädningsrummet.

Hur var det att spela en sån här match där ni närmast var helt överlägsna?

– Väldigt kul, vi visste vad vi skulle göra och vi har bra go i laget. Vi visste att vi var tvingade att vinna med många mål för att ha bra utgångsläge inför sista omgången, så vi körde bara på helt enkelt. Vi har jobbat väldigt mycket med hur vi ska anfalla, kul att det belönar sig, sa Oskar, som tidigare hade gjort ett mål under säsongen.

Nu är han plötsligt uppe i tre. Hans mål kan bli väldigt viktiga när tabellen summeras efter nästa omgång. Sylvia har 59 poäng och plus 44 i målskillnad. Tvåan Haninge har 56 poäng och plus 37. Sylvia kan alltså ha råd att förlora med några bollar mot Motala, beroende på vad Haninge mäktar med i sitt hemmamöte med mittenlaget Värmbol.

– Goda förutsättningar, men vi ska inte ta nåt för givet och tro att det löser sig av sig självt, utan åka till Motala och köra på precis som vi gjort tidigare, sa Oskar.

Division 1 är nära. Mycket nära.

Manasse Kusu tvingades halta av planen i slutet av matchen. Det såg inte helt bra ut, men tränare Hellberg trodde inte att det skulle vara nåt allvarligare för mittfältaren.

Matcfakta

Sylvia–Södertälje 8–0 (2–0)

Målen: 1–0 (3) Daniel Andersson, 2–0 (17) Hampus Lönn, 3–0 (51) Lönn, 4–0 (62) Daniel Andersson, 5–0 (71) Manasse Kusu, 6–0 (80) Daniel Andersson (straff), 7–0 (84) Oskar Törnfeldt, 8–0 (90) Törnfeldt. Publik: 80.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Rosander