"Domaren bad om ursäkt efteråt"

Martin Carlberg behöll kylan i en het situation mot Grästorp – men fick ändå matchstraff för slagsmål. "Domaren bad om ursäkt efteråt", säger MHC-kämpen.

15 januari 2019 14:00

Mjölbys möte med Grästorp i söndags hettade till ordentligt i den andra perioden med mängder av utvisningar som följd. MHC:s poängkung David Bremer fick 2+10 minuter för en tackling och det var många utvisningar överlag.

För Martin Carlberg fick matchen ett hastigt slut. MHC-forwarden berättar:

– Det var en rörig situation och jag fick en vänster i huvudet av en Grästorpsspelare. Jag höll mig lugn och slog inte tillbaka, men en annan kille i vårt lag crosscheckade en av Grästorps spelare i ryggen. Det var jäkla struligt innan domaren gav mig matchstraff.

Vad tänkte du då?

– Jag fattade inget. Ingen fattade något. Det är lite trist när man lägger en hel söndag för att åka ner till Grästorp, och sen bli bortplockad trots att man inte gjort någonting, säger Martin Carlberg.

Pratade du med domaren efteråt?

– Ja, jag tog ett snack i spelargången och han bad om ursäkt för att han tagit ut fel spelare. Det är sånt som händer på den här nivån, säger Martin Carlberg.

Han kan i alla fall trösta sig med att det inte blev någon ytterligare avstängning och att han är redo för onsdagskvällens hemmamöte med Borås i alltvåan. MHC har två segrar och en förlust på de tre första matcherna.

– Topp sex ska vi definitivt vara i alltvåan. Vi har ett starkt lag och kan slå alla lag vi möter i vår, säger Martin Carlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson

Ämnen du kan följa