Dolphins vidare i Svenska cupen

Den stora ledningen höll på att tappas men Dolphins höll undan i cupen. "Jag är nöjd med laget", sa Kevin Taylor Lundgren.

Kevin Taylor Lundgren var nöjd med laginsatsen i Södertälje.

Kevin Taylor Lundgren var nöjd med laginsatsen i Södertälje.

Foto: Johny Daagh

Basket2019-09-20 22:17

Cupmötet i Södertälje landade i bortaseger. 25–38 i paus blev till sist 66–70.

– Vi ledde med 18 poäng som mest men höll på att ställa till det i slutet. Vi såg trötta ut då. Vi fick hänga i men Södertälje gjorde det bra och kommer bli ett tufft lag i ligan. De var definitivt nära att komma ikapp, berättade Taylor Lundgren från matstoppet på hemväg från Södertälje

Totalt sett gav dock matchen i  Svenska cupen mest positiva besked.

– Rollmässigt är jag nöjd med laget. Det är bra att känna på varandra och se vem som kan steppa upp under försäsongen. Teniya Page var stekhet i tredje perioden och gjorde 29 poäng totalt. Tanesha Sutton var otroligt hård också. Hon tog 13 returer, sex offensiva, och stängde ner deras bästa spelare. Vi saknade Anna Lundquist och Linn Jerrhage idag men av de svenska spelarna var exempelvis Rakel Gyberg bra. Hon hade fem assist och många bra passningar, fortsatte Dolphinscoachen.

Nästa lördag inleds ligaspelet hemma mot Visby.

– Det är fullt fokus på ligan nu. Vi kommer inte lägga något extra krut på cupen även om vi självklart ska spela vidare. Om vi vinner nästa omgång, mot Alvik eller Wetterbygden, är vi klara för Final four och får spela om Europaplatser, sa Kevin Taylor Lundgren.

Poäng, Dolphins: Teniya Page 29, Leslie Robinson 14, Tanesha Sutton 8, Patricia Elias 6, Matilda Ståhl 6, Neramou Jeng 6 och Rakel Gyberg 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!