Dolphins anmäler Borås storstjärna

Nu stiger semifinaltemperaturen ytterligare. Dolphins har anmält Borås-stjärnan Nimrod Hilliard. "Ett tydligt slag mot huvudet", säger coachen Adnan Chuk.

19 april 2019 21:30

LÄS MER: Krönika: Analysen är busenkel: Räcker inte till

LÄS MER: Kjellbom: "Man skäms, det är inte vi"

Dolphins blev totalt avklätt i semifinal fyra i Stadium Arena och nu kan Borås avgöra semifinalen hemma på måndag.

Påskdagarna där emellan är dock inte friktionsfria eller händelselösa heller.

Under långfredagsmorgonen skickade Dolphins in en anmälan till disciplinnämnden. Det var en stökig situation mellan Hilliard och Dolphins Anes Zekovic i den andra halvleken som fick Dolphins att agera.

– Anes är världens lugnaste och trevligaste kille. Jag förstod att något hade hänt när han blev så där arg. Direkt efter matchen sa han att "han slog mig på käften". Då kollade vi på videon, berättar Adnan Chuk.

Och vad såg ni?

– Ett ganska tydligt slag mot huvudet i en rörig situation. Videon ljuger inte.

Det var trångt där i högen.

– Ja, och någon som stod nära borde ha sett det redan då. Det skulle ha varit "disk" direkt i matchen.

Har ni anmält någon spelare förut?

– Nej. Men under mina fyra år som headcoach har jag aldrig sett ett tydligare slag mot huvudet. Det är inte bara för att få någon avstängd som vi gör en anmälan, det handlar om att skydda spelarna också. Slag mot huvudet har det blivit tydligare regler emot, även internationellt.

Dolphins har fått sin stjärna Joakim Kjellbom avstängd den här säsongen. Han blev anmäld en månad i efterhand (!), var avstängd i väntan på domen och därefter missade han tre matcher.

– Om man ser till den grejen så har disciplinnämnden satt ramen för hur man dömer. Det Kjellbom gjorde var en betydligt mindre knuff, tycker Chuk.

Hur tror du att er anmälan kommer tas emot?

– Ingen aning, jag vill inte spekulera om det. Men det var ganska tydligt och farligt spel. Det är klart att vi tar det på allvar.

Är disciplinnämnden ens igång under påskhelgen?

– Om de inte jobbar under ett slutspel, då vet jag inte. Då kan vi också ta ledigt, säger Adnan Chuk.

Borås sportchef Jonas Larsson tar emot anmälan mot Nimrod Hilliard med lugn. Till att börja med garanterar han att han kommer att spela i nästa match på måndag.

– Jag har varit i kontakt med disciplinnämnden. De bedömer inte handlingen som allvarlig och Nimrod har fram till tisdag klockan tolv på sig att komma med en kommentar om han vill. Innan dess är det som vanligt.

Men efter tisdag skulle han kunna bli avstängd i så fall?

– Ja, om de gör den bedömningen.

Jonas Larsson och Borås-lägret har också tittat väldigt noga på situationen. Här är hans bedömning av vad som hände i röran:

– Jag har sett sekvensen flera gånger och i slowmotion, och om någon ska anmälas först så är det i så fall Anes. Det är han som går in i (Marcus) Tyus först och försöker få igång något med axeln upp mot käken. Det är jättefult. Då gick Nimrod emellan. Hans vänsterarm är uppe i en snabb rörelse men det är för att skydda sig. Det var inte för att slå någon på käften, säger Larsson.

Kommer ni anmäla Zekovic då?

– Det vet jag inte, det får vi fundera på. Det fanns värre situationer i den matchen i så fall om man ska börja titta efter sånt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh