Djurgården föll igen i Axelssons comeback

Det hjälpte inte att Dick Axelsson var tillbaka på isen. 60 procents effektivitet i powerplay mot Leksand följdes upp av 100 procent mot Djurgården. Linköping levererade mål i samtliga fyra numerära överlägen och vann med 4–2.

Vi har många olika hot, säger Jarno Kärki som själv svarade för dubbla fullträffar.

16 november 2019 14:02

Linköping tog sin fjärde raka vinst i SHL – och orsakade samtidigt Djurgårdens femte förlust i följd.

Tacka spelet med en man mer på isen för det. Där var nämligen östgötarna skoningslösa, eller vad sägs om fyra mål på fyra tvåminutersutvisningar för gästerna?

När klubben slog Leksand tidigare i veckan hade man 60 procents utdelning i numerärt överläge. Då bjöd den första powerplay-uppställningen på stor uppvisning.

Borde oroa motståndarna

Under lördagen var det framför allt den andra uppställningen, som efter Joe Whitneys kvittering till 1–1, öste in samtliga de övriga tre målen. Först ett vasst backskott av Jonas Holös – sedan dubbla styrningar av Jarno Kärki till 3–1 och 4–2.

Effektiviteten går i vågor under en säsong, men det är ju inte ofta man har 100 procent i en match. Just nu har vi skaffat oss ett stort självförtroende där och har många olika sorters hot för motståndarna. Vi gör ju nästan alla mål på olika sätt, säger den finske 25-åringen.

Nyförvärven Sam Lofquist bidrar med ett tungt backskott, centern Adam Helewka med spelsinne och målfarlighet.

Och så Jarno Kärki med sitt vassa målskytte – han är uppe i tre fullträffar på fyra matcher i sin nya klubb.

Kul att få vara med och bidra framåt. När jag spelade i Färjestad tidigare i höstas fick jag mer en defensiv roll som center, säger forwarden som innan öst in poäng i finska Ässät.

"Trivs jättebra"

Kontraktet med Linköping är skrivet för resten av säsongen – med option för båda parter att bryta innan.

Men jag trivs jättebra här, både i klubben och i staden. Så jag vill gärna stanna kvar hela säsongen, säger Jarno.

LHC har lämnat jumboplatsen och klättrat upp till elfte plats. För Djurgården innebär alla förluster att man numera är åtta i tabellen.

Vi för spelet i fem mot fem både i första och tredje perioden, men tar inte vara på våra chanser. Sedan sätter de ju allt i sitt powerplay, suckar tränaren Robert Olsson.

På grund av alla skador fick anfallsstjärnan Dick Axelsson göra comeback redan under lördagen – första matchen i SHL sedan i våras. Ändå tillhörde han en av planens bästa.

Det kändes bättre och bättre, men jag kommer garanterat känna av att jag spelade över 20 minuter, säger han. Klart att jag saknat att spela på den här nivån och hoppas kunna vara med och bidra till att vända den här formsvackan nu.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Joakim Löwing/TT