Det vill Gustafsson se under lägret

Det står inga poäng på spel i Portugal men det är matcherna som IFK Norrköping åker för. "Vi kan bedriva minst lika bra träning hemma på Östgötaporten", menar Jens Gustafsson.

1 februari 2019 17:00

3–1 mot Elfsborg, en dag att samla ihop sig och så iväg till Portugal.

IFK Norrköping reser med 27 spelare till Algarvekusten – framför allt för att smaka på internationellt motstånd i österrikiska Mattersburg (måndag) och Farense (onsdag) från Portugal.

LÄS MER: "IFK betalar tillbaka miljoner till Hunt"

– Matcherna är viktigast för oss under lägret. Från förra året vet vi att planerna inte är av bästa kvalité. Vi kan bedriva minst lika bra träning hemma på Östgötaporten men vi får två bra matcher och måste lära oss att ställa om när inte underlaget är det bästa. Vi kan fortfarande hålla intensiteten och aggressiviteten i det vi gör, säger Jens Gustafsson.

Och vill se sina mannar testas.

– Vi har mött Mattersburg en gång innan och det var en fysisk batalj. De hade en spelare som är den största jag sett, nu vet jag inte om han är kvar men det var bra kamp. Nyttigt. Portugisiska lag har i regel båda delar. De är fysiska och tekniskt duktiga.

LÄS MER: "Här spelar IFK ett onödigt högt spel"

IFK-managern som fått se sitt lag förlora mot Linköping City och vinna mot Elfsborg den här veckan lämnar en nyopererad Carl Björk hemma.

Precis som i de två första träningsmatcherna är Gustafsson inställd på att snurra runt flitigt med folk.

– Vi måste ha respekt för bytet av underlag och att kropparna kommer bli tunga. Vi kommer lördag natt och möter sedan Eskilstuna på tisdagen. Det är tätt, konstaterar IFK-managern.

Och gladdes åt att Johannes Vall visade upp en kanonmatch mot Elfsborg och fick en hel del beröm.

– Det kanske låter konstigt men det är en enormt viktig spelare. Han blir inte belönad med speltid men bidrar med mycket. Johannes är enormt vältränad och vill mycket. Det är en spelare som pushar de andra hela tiden.

Så följer ni IFK Norrköping under lägret

Lördagen den 2 februari 2019 lyfter IFK Norrköpings herrtrupp från Arlanda för en veckas träningsläger i Portugal inför den kommande tävlingssäsongen.

Precis som i fjol är destinationen Portugal och Algarvekusten. På plats kommer Jens Gustafsson och övriga ledare att genomföra mängder med träningspass och teoripass. Under veckan spelas även två matcher. Först ut är SV Mattersburg - IFK Norrköping den 4 februari med start klockan 13.00 och sedan IFK Norrköping - SC Farense den 6 februari klockan 17.00. Bägge matcherna sänds på C More, notera att detta är svenska tider.

27 spelare kommer att åka med till Portugal. Ni följer träningslägret bäst på IFK Norrköpings Twitter, Facebook och Instagram. Där kommer det dagligen levereras material från träningslägret.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung