Det märktes direkt att det var en viktig match för Visby Ladies. Det var ett aggressivt och påslaget bortalag med allt att vinna som hälsade på Dolphins i Stadium Arena.

Detta var något som Dolphins coach Jurgita Kausatie pratade om inför matchen, att det skulle bli en svår match mot ett lag som inte har något att förlora i jakten på den sista slutspelsplatsen. Överraskande nog verkade Dolphinsspelarna överraskade av Visbys aggressivitet. Kausaite förutspådde att returtagningarna och försvarsspelet skulle bli avgörande, och det blev det också. Åt fel håll.

Poängtörstande Visby var först på allt och tilläts ta skott från alla håll. Gästernas Jasmine Weatherspoon var en jätte runt korgen och kvicke Anna Kelly trampade sig igenom eller förbi Dolphinsförsvaret gång på gång. Det gav siffrorna 11–21 efter första quartern, och det blev inte mycket bättre i de efterföljande (11–21, 14–24, 17–15, 2–19).

– Vi har ingen kontroll över försvaret och eller anfallet. Det blir tufft mot Visby, de har individuellt skickliga spelare, sa en märkbart irriterad och besviken Jurgita Kausaite efter matchen.

Värre blev det. Visby utökade sin ledning, och i den sista perioden var det ren utklassning. Visby körde över Dolphins totalt i perioden som slutade 2–19. Dolphins lagkapten Sofia Pelander var såklart inte nöjd med insatsen.

– Det var katastrof. Visby gör en jättebra match, de tävlar om en sista slutspelsplats så det är förståeligt. VI ville säkra fjärdeplatsen i serien, men det gick inte idag. Vi siktar framåt, vi har en match kvar i grundserien och måste tagga till den matchen.

På frågan om det fanns något positivt att ta med sig till nästa match svarade Sofia Pelander efter en stunds eftertanke:

Artikelbild

– Det tror jag inte, det här var en bottenmatch. Vi har varit väldigt ojämna, vi måste bli jämnare under slutspelet.

Jurgita Kausaite berättade hur hon hanterar spelarna efter en sådan förlust.

Artikelbild

– Man måste hitta en balans, tjejerna kommer vara hårda mot sig själva. Jag behöver inte vara så hård mot dem, jag såg i omklädningsrummet att de var frustrerade och ledsna.

Att göra två poäng i en quart tycker hon såklart inte är godkänt.

Artikelbild

– Jag kan inte förstå det. Jag kommer att analysera varför vi gör så lite poäng. Det är viktigt att vi spelar till sista minuten och inte ger upp.

En ljusglimt i mörkret var att Geraldine McCorkell var tillbaka efter att ha varit skadad i flera veckor. I sista matchen kommer Telge till Norrköping. Dolphins behöver vinna det matchen för att definitivt ta fjärdeplatsen inför slutspelet.

Artikelbild

– Trots storförlusten är vi människor som tycker om varandra. Nu får vi samla oss och förbereda oss för matchen mot Telge.

erik.a.johansson@ostmedia.se