Det är dags, Dolphins: Vädra ut nu

Dolphins haltar med skadat steg. Det är inte det största problemet. På nytt blottas en intern friktion som alla skulle må bra av att vädra ut. Nu.

10 februari 2019 16:30

LÄS MER: "Inte hälsosamt mot någon spelare"

Bäst i Sverige, tvåa i ligatabellen som ger en trygg hemmaplansfördel i slutspelet och en säsong som så här långt har levt upp till högt ställda förväntningar.

Sen kom skadorna.

Eller de rasade in med tre benbrott och tunnade ut en trupp som kändes betydligt djupare och stryktåligare än fjolårets guldlag.

Och med det prekära läget kom också tecknen, de nya tecknen, på att det inte är så harmoniskt och mysigt i alla vrår av Stadium Arena.Signaler som funnits där tidigare och uppenbarligen är det ett seglivat problem, som det ändå måste klassas som när energi och kraft läggs på irritation och missnöje i stället för att enas i ett gemensamt handslag att förbli Sverige-etta.

Adnan Chuk velade om han skulle fullfölja sitt treårskontrakt våren 2017.

Dolphinscoachen som hade lett laget till SM-final rookiesäsongen och åkte ut i semifinal året efter skickade en passning till den sittande styrelsen.

"Jag har växt upp med Dolphins i Mässhallen sedan jag var 14 år. Det här är mer än ett jobb. Det drivet måste finnas från alla inblandade för att ta nästa steg, sa han och fick medhåll av bland annat David Bergström, som då satt i styrelsen.

Chuk stannade bara inte.

Han skrev senare på ett mastodontkontrakt som sträcker sig fem år framåt.

SM-guld för snart ett år sedan men det är inte direkt så att han studsar med lätta steg till jobbet för tillfället.

Arbetsron vägrar infinna sig.

Det är att hårddra det i överkant och hävda att det är en intern schism men Adnan Chuk har svårt att dölja att han inte känner backningen.

Att han gärna hade sett en annan stöttning.

Det landar som det ofta gör i ekonomin.

Mattias Ottosson hittar självklart inte på när Dolphinsordföranden säger att det inte finns medel att förstärka med.

Vinsterna på planen rullar in men det gör inte pengarna.

Beskedet till Adnan Chuk har varje år varit detsamma: "Du kommer få en åtstrammad budget att bygga laget med".

Dolphins fyller inte läktarna med tillräckligt med åskådare och det är ingen nyhet som skakar om vare sig Adnan Chuk eller klubbledning som krigar med att hålla sig flytande.

Dolphins ledning tycker med största säkerhet att Adnan Chuk saknar förståelse och blundar för verkligheten.

En verklighet som – bortsett från skadehelvetet de senaste säsongerna – också visar en basketklubb som sportsligt mår bättre än någonsin under Chuks ledning.

Någonstans måste parterna närma sig varandra. Det är en spricka som inte gynnar någon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung