”De vill inte betala något”

"Något seriöst förlikningsbud var det inte", säger Johannes Cakar om dagens förhandling i Tingsrätten.

17 januari 2018 19:33

Det har varit en utdragen schism som inte ser ut att ha någon snar lösning efter dagens utveckling i Norrköpings Tingsrätt.

Johannes Cakar godkände inte Vita Hästens bud.

– Jag vill att det objektivt ska framgå att så här var det. De erbjöd att båda parter skulle dra tillbaka sin talan. De vill inte betala något. Något seriöst förlikningsbud var det således inte. Vita Hästen vill inte betala någonting och det går vi givetvis inte med på, säger Cakar.

Stämningsansökan mot klubben för utebliven ersättning lämnades in för ett år sedan.

Läs mer: "Därtill finns även en privat stämning för utebliven semesterersättning på runt 100 000".

Den här processen kommer att fortsätta.

– Det kommer att gå till en huvudförhandling om inte Vita Hästen hör av sig på nytt och kommer med ett förlikningsbud. Processen blir dyrare ju längre tid det tar i form av advokatkostnader. Nu får tingsrätten avgöra vem som har rätt och fel. I en förlikning kommer man överens om avtalsdetaljer men nu får tingsrätten bestämma och motparten får stå för rättegångskostnaden om man förlorar.

Ytterligare skriftväxling är att vänta.

Det kommer dröja innan vi vet var det landar.

– Det är utdraget men det är man medveten om när man går in i det. Det tar sin tid.Det sägs att nio av tio fall brukar förlikas i en muntlig förberedelse men vi är så långt i från varandra, säger Johannes Cakar.

Och fortsätter:

– Yvonne (Anglesjö, Vita Hästens ordförande) flaggade för att det förmodligen skulle röra sig om en konkurs om tingsrätten bifaller hela bolagets yrkande. Många har undrat hur mycket jag sålt för. Det rör sig om dryga 14 000 000 kronor exklusive moms.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung