De var starkast i Kraftloppet

Kraftloppets startskott gick av under lördagens morgon. Stor gemenskap, kamratskap och kämparglöd bjöds det på i spåren.

31 augusti 2019 19:40

60 stycken lag anmälda var anmälda till årets upplaga av Kraftloppet som arrangeras av Finspångs AIK. Den här gången har man försökt satsa mer på ungdomslag.

– Det är bara kul att det är så många som är intresserade av loppet. Det gör det hela värt mödan, men vi tar med oss vad vi lärt oss till nästa år och förhoppningsvis ser vi fler unga och intresserade löpare, sa tävlingsledaren Anders Oskarsson.

Gruppkänslan var stark dagen igenom.

– Vi går in för att umgås mer än att vinna. Sen kan det ju bli att man tävlar med sig själv på sträckan som man själv springer om man är en vinnarskalle, klargjorde Henrik Bradley från mixed-tävlande Ledlaget.

Tävlingen hade dock en genomgående rivalitet mellan två lag på herrklassen och ett av mixed-klassens lag som ständigt under de dryga fem milen hängde tätt efter varandra.

Men på upploppet efter sista ettappen var det herrlaget ”Hääärliga tider hääärliga tider” som tog hem första platsen, följt av Tjavle IF Herr 1 och mixed-laget Franssons Konsult AB som trots en tredjeplats totalt dominerade mixed-klassen.

– Det är jättekul, alla drog verkligen sitt strå till stacken i det här loppet. Det är första gången vi vinner loppet så det är en speciell dag det här, speciellt när det blir en sådan här folkfest ovan på detta, menade Henrik Nygren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carl Nilsson