De har tålamod med Kujovic

Djurgården sätter ingen omedelbar press på Emir Kujovic. "Det är nästa säsong han ska leverera", säger tränaren Thomas Lagerlöf till Sport-Expressen.

15 augusti 2019 14:31

IFK Norrköpings 21-målsskytt från guldåret 2015 har vid ett par tillfällen kopplats samman med en övergång till allsvenska serieledarna Djurgården.

Just innan transferfönstret stängdes blev övergången verklighet.

31-åringen som haft två misslyckade sejourer i Gent respektive Fortuna Düsseldorf skrev på ett kontrakt över två och ett halvt år – och det har medfört blandade reaktioner.

Ett läger som ifrågasätter om det är ett smart val med tanke på att Kujovic mest fått nöta bank efter att han lämnade Norrköping.

Och så en sida som menar att det är ett bra drag att ta hem den forne skyttekungen.

Thomas Lagerlöf meddelar i en intervju med Sport-Expressenatt klubben inte förväntar sig leverans med en gång från Kujovic.

– Alla vet att det är en jättebra avslutare och boxspelare. Men vi tycker inte att man ska ha för stora förväntningar på en spelare man tar in sista dagen på transferfönstret. Det är nästa säsong han ska leverera, säger Lagerlöf.

Och fortsätter:

– Hösten får vi se som en bonus. Förhoppningsvis kan han vara med och göra bra saker för Djurgården redan nu, men det är mer en bonus i det hela. Det är mer långsiktigt så som vi ser det. Hade han varit här redan vid midsommar hade man kanske kunnat ha andra förväntningar på honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung