Därför gör lagledaren comeback inför 2020

Han var lagledare i tre år i Vargarna. Nu är Mats Boström tillbaka - i Griparna. "Det vore kul att få snurr på det", säger han.

Mats Boström är tillbaka i hetluften igen.

Mats Boström är tillbaka i hetluften igen.

Foto: Magnus Andersson

Speedway2019-11-20 17:00

Griparna bygger om. Förre ordföranden Percy Lundqvist lämnade posten efter säsongen och just nu leds Nyköpingsklubben av en interimstyrelse med bland annat Marcus Werngren som ordförande.

Han var även ordförande i Vargarna under ett par år.

Som lagledare har klubben plockat ett nygammalt ansikte. Mats Boström har tolv säsonger bakom sig som lagledare i klubben sedan tidigare och är nu tillbaka i hetluften.

Varför?

Mats Boström säger:

– Jag skulle inte fortsätta med det här egentligen, men när frågan kom upp från interimstyrelsen om jag ville komma tillbaka sa jag ja på lite villkor. Nu hoppas jag hitta någon mer så vi kan vara två och dela på det, säger Boström.

Vad tänkte du när du fick frågan?

– Jag har egentligen inte tänkt på det, men det blev ett ganska lätt val. Det vore kul att få snurr på det och jag hoppas att det ska lösa sig. Jag var ändå med och körde i Griparnas förstalag 1984, svarar Boström som fått in precis de förare han önskade hittills. 

– Jag ville ha med John (Lindman) och jag ville ha in Kim (Nilsson) och bygga runt dem. Det saknas väl fortfarande någon förare men jag fick bara någon månad på mig, vi är lite sist ut.

Efter åren i Griparna lämnade Boström hemmaklubben för tre år i Vargarna. Efter säsongen 2017 har han inte haft några uppdrag fram till nu.

Saknat det?

– Nej, det har jag egentligen inte gjort. Jag har åkt runt lite och sett både Vargarna och Griparna och lite GP. Jag fick frågan av några klubbar ifjol men tackade nej. 

Karta: Nyköpings Motorstadion
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!