Därför dömdes Vita Hästens mål bort

Vita Hästens ledningsmål dömdes bort i tredje perioden. "Det sker en kontakt med målvakten", säger domaren André Hiljanen.

Kevin Elgestål jublade men förgäves. Hans mål dömdes bort efter lång granskning.

Kevin Elgestål jublade men förgäves. Hans mål dömdes bort efter lång granskning.

Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Ishockey2019-09-22 20:38

Siffrorna skrevs till slut till 6–4 till Tingsryd i Nelson Garden Arena mot Vita Hästen. Det kunde dock ha gått annorlunda om Kevin Elgeståls 4–3-mål för Hästen i den tredje perioden hade godkänts.

Det hade fullbordat en snabb vändning i så fall, men efter lång videogranskning dömdes det bort.

Och istället var det hemmalaget som kunde göra det avgörande rycket på slutet. Nu förklarar en av huvuddomarna i matchen, André Hiljanen, beslutet på Hockeyallsvenskans egen hemsida.

Han säger:

– Det sker ju en kontakt med målvakten som är ganska svår att se. Men efter att ha konsulterat videomåldomaren ser vi att målvakten hamnar ur sitt läge så att han inte får chansen att göra en fullgod räddning.

Därför dömdes alltså målet bort.

När Vita Hästen forcerade på slutet drog Christopher Fish på sig ett matchstraff som också blev tufft för laget i jakten på att komma ifatt. Hiljanen kommenterar även detta:

– Det är ju olyckligt, Fish vill bara knuffa ifrån honon men sätter upp klubban i ansiktet på motståndaren. Så i vår regelbok är det ett solklart game misconduct.

Vita Hästens tränare Tony Zabel tyckte det var tufft med det bortdömda målet när han pratade med Sporten tidigare under kvällen. 

– Domaren sa att vi touchade på målvaktens benskydd innan pucken gick in i mål. Det känns ju väldigt märkligt men man får ju lita på att det är så. Om vi hade fått 4–3 där hade vi fått en annan typ av energi, sa han då.

Karta: Tingsryd
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!