Då är hjältarna tillbaka i LFC

Om en vecka ska VM-spelarna vara tillbaka i Linköpings FC. "Nu är de värda lite ledigt. Jag är ruggigt imponerad av Sverige", säger Olof Unogård, tränaren.

8 juli 2019 07:00

Förra måndagen drog LFC, som efter sju allsvenska omgångar finns med i toppstriden, igång träningen igen efter sommarledigheten. Av VM-spelarna kommer Frida Leonhardsen Maanum tillbaka på fredag medan Nilla Fischer, Kosovare Asllani, Lina Hurtig, Stina Blackstenius och Mimmi Larsson får vänta till efter helgen. Därmed inte aktuellt för spel för kvintetten i träningsmötet med Örebro på lördag.

– Troligen kommer vi att lyfta in några spelare från IFK Norrköping som får vara med och visa upp sig. Det blir ett bra tillfälle att se dem hos oss, säger Olof Unogård.

Via sms har han haft en del kontakt med spelarna under VM och även med det medicinska teamet för att få rapporter om hälsotillståndet för främst Kosovare Asllani.

– Otäcka bilder efter smällen i semifinalen, men vi fick snabbt besked om att vi inte behövde oroa oss. Däremot är det ingen tvekan om att hon är väldigt sliten.

Räknar du med att alla ska kunna träna för fullt om en vecka?

– Jag tror det. Vi får göra en avstämning i veckan.

Några förfrågningar från andra klubbar gällande era spelare?

– Inget konkret. Det tisslas och tasslas en del, men det finns inget att ta ställning till.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten