Många frågetecken i luften? Det är nog bara förnamnet för Norrköping Dolphins där det skakar och knakar överallt med en skral ekonomi som ett svart moln över hela verksamheten.

Det extra årsmötet den 15 maj ska bli slutpunkten för alla lösa rykten och startpunkten för framtiden. Frågan är bara vilken riktning som bestäms om två veckor.

Medlemmarna ska då besluta om Stadium Arena ska säljas. En lika stor fråga är om Dolphins ska delas upp i en kommersiell elitdel och en ungdomsdel, där den sistnämnda falangen har kraftsamlat under våren.

Artikelbild

| Jurgita Kausaite.

LÄS MER: "Bäst är att sälja arenan."

Mitt i röran står två succécoacher med långtidskontrakt och vet varken ut eller in om framtiden.

Adnan Chuk, guldcoachen från 2018, har tagit basketsemester efter semifinalsortin. Nästa inplanerade uppdrag är med Bosniens landslag i början av juli.

Men tankarna mal självklart på om vad som ska hända med hans moderklubb – och han själv.

– Många frågetecken lär ju rätas ut efter årsmötet, konstaterar Chuk.

På frågan om han möjligen är på väg bort från klubben svarar han så här:

– För att göra det enkelt egentligen: jag har ju fyra år kvar på kontraktet. Jag skrev ju på med förhoppning att vi skulle bygga något större. Nu får vi se hur ekonomin är i föreningen och mycket kommer bestämmas på det extra årsmötet. Sen får man ta ställning till hur det ser ut och om vi kan bygga något vidare.

Tanken har väckts om en blygsammare spelarbudget.

– Jag har hört så många olika saker så jag vill vänta tills något konkret bestäms. Man vill ju ha en utgångspunkt, säger Chuk.

Skulle du vara intresserad att vara kvar om det blir en sådan billigare lösning?

– Det är klart att det blir några steg tillbaka i så fall. Men allt beror ju på hur planen efter det ser ut. Finns det så många talanger att bygga vidare på eller är det bara för att spara pengar? För mig är det två helt olika saker med en lågbudgetvariant och en ungdomssatsning. En satsning på ungdomar är ju en kostnad.

Är andra klubbar intresserade av dig nu när det skakar i Dolphins?

– Jag har haft tur fyra år i rad så här års, det finns ju alltid intresse. Nu är det kanske mer än vanligt eftersom det är lite oroligt. Men jag har signat ett femårskontrakt eftersom jag tror stenhårt på det här. Jag vill se om det har rubbats eller inte, säger Adnan Chuk.

Jurgita Kausaite, årets coach i damligan, var rejält upprörd när hon uttalade sig om läget i klubben för några veckor sedan: både ekonomiskt och organisatoriskt.

Nu har hon fått lite distans till det och ser fram mot vad årsmötet ska ge.

– Då var jag trött direkt efter säsongen. Nu mår jag bra. Jag har varit hemma och träffat familjen i Litauen. Just nu är jag i balans, berättar hon.

Och du har inte sålt lägenheten i Norrköping?

– Haha, nej nej. Men mina blommor är lite ledsna. Jag ska åka ner på torsdag, säger hon från Stockholm.

LÄS MER: "Jag gillar att dansa men är inte på humör att dansa."

Kausaite har två år kvar på sitt kontrakt och i väntan på årsmötet har hon inga andra planer än att fullfölja det.

– Jag har tackat nej till två andra jobb i Sverige. Jag vill gilla mig själv. Jag gillar Dolphins också och vill vänta och ge dem en chans. Men mycket behöver förändras i klubben med ledarskapet och en långtidsplan. Just nu vet jag inte vilken budget jag har för att rekrytera spelare men det vet jag kanske efter årsmötet. Det är viktigt att styrelsen presenterar både för- och nackdelar med vad det innebär att sälja arenan så att beslutet byggs på kunskap, säger Jurgita Kausaite.