City skiter i vad andra tycker

Det finns ingen färdig mall för hur man skapar en framgångsrik fotbollsklubb.

29 januari 2019 21:36

Linköping City har valt att skippa allt vad bredd heter och fokusera på elitverksamheten. Det ska bära till superettan inom ett par år och sen vidare till . . . ja, oavsett var ska klubben hamnar i framtiden ska det bli mycket spännande att följa klubbens resa framåt.

Det är nya tider i Linköpingsfotbollen och det är svårt att inte dras med i entusiasmen som Citypamparna Tuncay Yuksel och Khalid Neshati sprider omkring sig. Klubben går sin egen väg och skiter i vad alla andra tycker. Så har det alltid varit med Linköping City – och jag gillar det.

Jag vet att det varit en del grymtanden över Citys övertagande av AFK Linköping, och det är inte utan att man undrar vad som händer med AFK:s a-lag i division 2 till våren, men lyssnar man på herrar Yuksel och Neshati kommer det att ordna sig och . . .ja, jag tror faktiskt på varenda ord jag hört här på försäsongen.

Annars då? Här är några korta reflektioner från vintermatchen på Linköping arena, där allsvenska tvåan IFK Norrköping kom på besök och åkte på däng i sin första träningsmatch: * Motalakillen Adam Larsson, som hämtats in från Örebro till den här säsongen, kommer bli en tillgång för City om han fortsätter i samma stil. Aggressiv, snabb och kreativ på sin kant.

* Januarimatch och fotboll i snöstorm, javisst. Men Citys första halvlek var riktigt imponerande att se.

* Moshtaq Ahmadi från division 2-laget Räppe är väl inte säsongens mest omskrivna nyförvärv, men en stabil grovjobbare centralt på plan. Imponerande att se.

* Flera Cityspelare gjorde mycket bra insatser på Linköping arena. Pontus Rödin, Levon Pachajyan och Michael Hartmann för att nämna några.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!