City och Alan går skilda vägar

Efter drygt tre år tillsammans går Melke Alan och FC Linköping City åt var sitt håll. Parterna förlänger inte avtalet, meddelar klubben.

5 augusti 2019 17:49

FC Linköping CIty och managern Melke Alan går skilda vägar. I en pressrelease meddelar klubben att parterna inte kommer att förlänga avtalet. Föreningen kommer under hösten att genomgå en "mindre omorganisation" i ledarstaben. Vidare skriver klubben att managerrollen försvinner helt och att Melke Alan kommer att övergå i en rådvigande roll för både de sportsliga och marknadsmässiga delarna av föreningen.

– Jag har haft många intressanta och lärorika år i en klubb som växt för varje dag. Vi har med hög ambition jobbat för att driva föreningen och organisationen framåt tillsammans med alla ideella själar. Jag är väldigt nöjd över vad vi åstadkommit tillsammans, säger Melke Alan själv, i pressreleasen på klubbens hemsida.

Melke Alan kom till Linköping City, från Nyköping BIS, inför säsongen 2016. Tidigare har han även varit scout för Djurgårdens A-lag.

Det finns hittills inga uppgifter om att tränaren skulle ha klart med något annat uppdrag.

Under höstsäsongen kommer sportchefen Khalid Neshati, som lyftes upp som tränare bredvid Melke för knappt två månader sedan, fortsatt leda City-truppen tillsammans med assisterande tränaren Jonathan Johansson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sixten Funqvist, David Eidhammer